Dil Zorunluluğu İçin İstenenler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Genel manadaki Tier 2 İngiltere Çalışma Vizesi müracaatında, İngilizce dil bilgisinin kanıtlanması istenebilir. Bunun için istenen bazı ölçütler vardır. Yapılan IELTS sınavından en azından dört puan almak gerekmektedir. Bu sınav türünde; hem konuşma hem yazma hem okuma hem de dinleme konuları yer almaktadır.

Ayrıca İngiliz dilinde eğitim veren ve de UK NARIC tarafından Büyük Britanya içerisinde ya doktora ya yüksek lisans ya da lisans derecelerinden birine denk gelecek şekilli akademik bir denklik istenmektedir. Vize alındıktan sonra beş sene daha uzatılabilen bir özellik içerir. Ancak toplam uzatılan sene, altıyı geçemez.

Standart Meslek Sınıflandırması

İngiltere Çalışma Vizesi başvurusunda ilk şey, Sponsor tarafından verilen sertifikanın referans numarasıdır. Ayrıca yapılacak bu iş için geçimi temin edecek miktarda bir maaş alındığını kanıtlayan bir evrak da talep ediliyor. İngilizce dili için gerekli belgeler ile durumun gösterilmesi de istenmektedir.

Büyük Britanya içerisinde kalınan süre zarfında, geçimi temin edecek miktardaki nakit paranın yer aldığı banka hesap dökümü de istenen evrak gurubundandır. Bu durum sponsor desteği olmayanlar için geçerlidir. Ayrıca son beş sene zarfında yapılan yurt dışı seyahatlerine dair pasaport sayfalarının da fotokopisi, evrak dosyasına eklenmelidir.

Evrak Dosyası

İstenen evrakların arasında adli sicil kaydı da bulunmaktadır. Geçerli pasaport ve ilgili vize sayfalarında boşluklar da istenenler gurubundadır. Türkçe karakterli evrakların de İngilizceye çevrilmesi talep edilmektedir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver