Dilan Polat ve Fenomenlerin Kara Para Aklama Davası

image_658a6447b8250_ksEEz8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avukat Feyza Altun’un Şaşırtan Mesajı

Fenomenlerin kara para aklama olayına dikkat çeken ve yaptığı paylaşımlarla gündem olan Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanmaktadır. Altun, takipçilerinden gelen mesajlara yanıt vermekte ve bazen de gülümsetmektedir.

Instagram’da bir kullanıcının gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü paylaşan Altun, takipçilerini hem şaşırtmış hem de güldürmüştür.

Mesajda, “Sen avukat mısın gerçekten? Sen ciddi ciddi adliyelere gidip mahkemelere mi giriyorsun bir de? Yani bir de cüppe falan giyiyorsun. Senin bu ülkede kanun koyucuların yerinde olman lazım. Senin bu ülkede tek kadın rejiminin başında olman lazım. Senin gibi insanların bakan, milletvekili olması lazım. Benim sokağım karanlıktı seni tanımadan önce. Sokağıma sokak lambası, ışık oldun. Tek başına yetiyorsun ama inan. Dün güçsüzdüm. Ondan önceki gün daha da güçsüz. Bugün düne nazaran daha güçlüyüm sayende. Sizin gibi insanların bu cumhuriyette daha çok olması temennisi ile. İyi akşamlar.” ifadeleri yer almaktadır.

Altun ise takipçisine gülümseten bir yanıt vermiştir. “Kardeşim mesaja böyle mi başlanır? Anama sövecekmiş gibi girmişsin. Eksik olma. Selam ve muhabbetle…” şeklinde cevap vermiştir.

Dilan Polat Davası Hakkında

İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştır.

Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili MASAK ön inceleme raporu hazırlanmıştır. Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmiştir.

Paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği ve son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edilmiştir.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirleyerek İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa’da eş zamanlı operasyon düzenlemiştir.

16 şüpheli tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştır.

Ayrıca, Anadolu 2. Sulh Ceza Hakimliği, çeşitli sosyal medya fenomenlerine yurt dışına çıkış yasağı getirmiştir.

Bu Yazıya Tepki Ver