Dış Ticaret Uzmanlık Eğitimi

uyumhaber.com
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Finans piyasalarının önemli bir ayağı olan Dış ticaret, ithalat ve ihracat işlemleri sonucunda mal ve hizmetlerin yurt dışına gönderimi ihracat, yurt içine yapılan mal ve hizmet alımları ise ithalat olarak tanımlanmaktadır. Bu anlamda ticaret yapılan tüm ülkeler genel kabul görmüş resmi prosedürleri bulunmaktadır. Bu nedenle Dış ticaret uygulama ve dış ticaret eğitimi alınması gerekmektedir.

Dış Ticaret Nedir?

Dış Ticaret yurt dışı ticaret politikasını kapsamaktadır. Yurt dışı ticaret gelişimi ve yapılan hizmet alım satımı sonucunda döviz girişi yada çıkışı ile finans piyasaları beslenmektedir. Dış Ticaret uygulamaları yerine getirilirken dikkat edilmesi ve uygulanması gereken bir takım resmi prosedürlere dikkat edilmesi gerekmektedir.

Dış Ticaret Prosedürleri Nelerdir?

Dış ticaret ile uğraşan tacirlerin uyması gereken bir takım temel kurallar bulunmaktadır. Bir takım prosedürler ülkeden ülkeye fark etmekle beraber temel anlamda standart işlemler tüm süreçler için geçerlidir. Her ülkenin Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Gümrük Müdürlüğü yetkin kurumlar olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. İhracat prosedürlerine detaylarıyla bakılacak olursa;

– Firmaların anlaşma yapılması beklenen ürünlerdeki ön görüşme, sipariş ve Resmi yazışmaları

– Proforma anlaşmaları ve fiyat belirleme

– İthalat veya ihracat teslim şeklinin belirlenmesi, ödeme prosedürü

– Teslim tarihi, Malın üretilerek hazır hale getirilmesi

– Malın teslim edilmesi

– Ödemenin tamamlanması

Dış Ticaret Sertifika Programları

Dış ticaret, uzmanlık gerektiren bir meslektir. Yurtdışı yazışmalarının tamamlanması ve malın gümrükten çekilerek doğru prosedürler ile ticaretin tamamlanması için dış ticaret sertifika eğitimlerine katılmak ve eğitim sonucunda yetkin dış ticaret uzmanı unvanı ile ticareti gerçekleştirmek söz konusudur. Dış Ticaret ve uygulamaları eğitimi tüm detaylarıyla iletişime geçilmesi halinde uzman ekibimiz tarafından bilgi akışı sağlanacaktır.

Dış Ticaret sertifika programını bitiren kişiler rahatlıkla işletmelerin ihracat ve ithalat departmanlarında çalışabilirler, dış ticaret eğitimi ile Gümrük firmalarında dış ticaret uzmanı unvanı ile iş olanaklarına sahip olabilirler. Ayrıca bireysel kendi dış ticaret şirketlerini açarak kendi nam ve hesaplarına ticaretlerini gerçekleştirebileceklerdir.

 

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dijital ortamda dış ticaret işlemleri konusunda eğitimlerimizde verilmektedir. Bu sayede daha kolay ve maliyetleri düşük ancak kazancı yüksek gelir elde etmek mümkün olacaktır.

https://www.expinno.com/

  • İzzetpaşa Mahallesi Yeni Yol Caddesi Nurol Tower No:3/336 Şişli/ İstanbul/Türkiye 34381

 

  • 600 N Broad Street Suite 5 #427 Middletown/Delaware/ABD 19709​
  • + 90 212 709 74 71
  • info@expinno.com
Bu Yazıya Tepki Ver