Dışişleri Bakanlığı: ‘Ateşkes sağlanmasından memnuniyet duyuyoruz’

Çin'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlıktan yapılan açıklamada Filistin ve İsrail arasında ateşkes sağlanmasından memnuniyet duyulduğu ifade edilerek, “Tabiatıyla aslolan sadece ateşkesin sağlanması değil, soruna iki devlet temelinde bir çözüm bulunmasıdır. Başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere uluslararası toplumun bu zulmün tamamen sona erdirilmesini teminen harekete geçmesini bekliyoruz” denildi.

Açıklamada Gazze’de ihtiyaç duyulan acil insani yardımın ulaştırılabilmesi için bölgeye kesintisiz erişim sağlanmasının öneminin altı çizilerek şunlar kaydedildi:

“Gazze’de ihtiyaç duyulan acil insani yardımların ulaştırılabilmesi için bölgeye kesintisiz erişim sağlanması önem taşımaktadır. Filistin’de yaşanan acı ve gözyaşının tekerrürünün önlenmesi için İsrail’in işlediği suçlardan ötürü uluslararası alanda hesap vermesinin ve Gazze’ye uyguladığı insanlık dışı ablukayı kaldırmasının temin edilmesi gereklidir. Filistin meselesine kalıcı, adil ve kapsamlı bir çözüm bulunmasının tek yolu ise İsrail işgalinin sona erdirilmesinden geçmektedir. Türkiye haklı davasında Filistin halkının yanında yer almaya ve her alanda Filistin’e tam destek vermeye devam edecektir. “

Mevlüt İşli
 

Bu Yazıya Tepki Ver