Dışişleri’nden Londra’daki terör saldırısıyla ilgili yorumlama

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Londra’daki hamle sebebiyle iki kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğunun derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, laf konusu menfur saldırının “terörün masum insanları hedefleyen hain ve acımasız yüzünü” bir defa daha gösterdiğinin altı çizildi.

Açıklamada, “Bu baskı gününde, dayanışma içinde olduğumuz dost Birleşmiş Krallık halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Saldırılarda hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına katlanma, yaralananlara acil şifa diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TEHDİT SEVİYELERİ GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Londra Köprüsü’nde meydana gelen bıçaklı saldırıda 2 kişi ölmüş, 3 birey yaralanmıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, polisin olayın terör saldırısı olduğunu doğruladığını ve olaya karışanların hak önüne çıkarılacağını söylemişti.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da “Terör karşı birlik içinde ve istikrarlı durmalıyız ve duracağız.” ifadesini kullanmış, bu ay başında bir daha aşağı kademeye indirilen terör tehdit seviyesinin sürekli gözden geçirildiğini kaydetmişti.

Haziran 2017’de Londra Köprüsü’nde yaşanan bıçaklı terör saldırısında 3’ü saldırgan 11 kişi ölmüştü.

İngiliz hükümeti, bu ay ülkedeki terör tehdidi seviyesini en yüksek ikinci basamak olan “önemli”den 3. basamak olan “manâlı”ye düşürmüştü. Terör tehdidi seviyesi 2017’de meydana gelen terör saldırılarının arkasında yükseltilmişti.

(AA)

Bu Yazıya Tepki Ver