Doğa ve Tarihle İç İçe Bir Tatil İçin Edirne Araç Kiralama

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan ve Bulgaristan’a komşu, bu nedenle kozmopolit bir yapıya sahip olan Edirne, Trakya’da yer alan, insanlarıyla, kültürel yapısıyla oldukça renkli, doğasıyla kendine hayran bırakan bir şehir. Edirne, uzun yıllar boyunca farklı kültürlere maruz kalmış, Hunlar, Peçenekler, Avarlar ve Bulgar ile sürekli kültür alışverişinde bulunulan Roma imparatorluğuna ev sahibi yapmış bir şehir. Bu nedenle Edirne’yi gezmek isteyenler için birkaç gün yeterli olmamakla birlikte bir aracın kiralanması da bu bölgenin hakkıyla gezilmesi için gereklidir. Eğer Edirne’ye geldiyseniz, Edirne oto kiralama ile bir araç edinebilir ve bu bölgede hüküm sürmüş köklü uygarlıkların mirasını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Edirne denince akla ilk gelen yerlerden biri tartışmasız Selimiye Camii’dir. Mimar Sinan’ın ‘ustalık eserim’ olarak adlandırdığı bu cami gerçekten de Edirne’de görülmesi gereken yerlerden biri. Bunun yanı sıra dünyanın en uzun taş köprüsü olan Uzunköprü, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi yine bu ilde görülmesi gereken yerlerden biri. Tarihi kültürünün yanı sıra doğası ile de gezilmeye ve görülmeye değer. Ancak bu doğa harikalarına ulaşım için bir araç kiralanması vakit kaybını önleyebilir. Meriç ve Tunca nehirlerinin eşsiz manzarasına ulaşabilmek için kiralık araçlardan faydalanılabilir. Plajları, gölleri, ormanları ile de pek çok doğa severi kendine çeken Edirne Türkiye’nin görülmesi gereken illerinden biridir.

Edirne, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı ve oldukça da büyük bir şehir. Meriç Nehri’nden Gala Gölü’ne, kervansaraylarından camilerine gezilecek pek çok yeri var. Bu nedenle Edirne’nin milli parklarına, şelalelerine, flamingoları görmek için Gala Gölü’ne gitmek istiyorsanız Edirne araç kiralama seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Ancak Edirne iline gelmeden önce bir rezervasyon yaptırabilir ve aracınızı gelir gelmez alabilirsiniz. Gezgin724.com adresinden aracınızı alış ve teslim tarihini belirleyerek en uygun fiyatlarda dilediğiniz aracı kiralayabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver