Doğada Özel Durumlar

Doğa kampı pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Özellikle kamp yerleri olarak düzenlenen alanlarda insanlar çadırlarını ve kamp malzemelerini alarak doğa kampı yapmaya gidiyorlar.

doğada özel durumlar (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğa kampı pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Özellikle kamp yerleri olarak düzenlenen alanlarda insanlar çadırlarını ve kamp malzemelerini alarak doğa kampı yapmaya gidiyorlar. Bu gibi alanlarda elektrik tuvalet duş internet gibi pek çok imkâna sahip olunabiliyor. Ancak ekstrem bölgelerde doğa kampı yapmak isteyen kişiler için bu durumlar söz konusu değil de.

Buralarda elektrik tuvalet ihtiyacı gibi olanaklar bulunmuyor. Bu nedenle ekstrem yerlerde kamp yapmaya gitmeyi düşünüyorsanız muhakkak yanınızda bu alanlarda sizin rahatlarınızı sağlayacak ve kolluk kuvvetleri ya da sevdiklerinizle iletişimde kalabileceğiniz ekipmanların bulunması önemlidir. Ayrıca doğada özel durumlar hakkında bilgi edinilmesi de önemlidir.

Doğa Kampı İçin Güvenlik

Doğa kamp yapacaklar için güvenlik en önemli husustur. Kamp yerlerinin dışında doğa kampı yapmayı düşünüyorsanız kampa giderken yanınızda fener powerbank ocak gibi malzemeleri bulundurmanız gereklidir. Ayrıca işaret fişeği ve ateş yakabileceğiniz malzemeler de yanınızda bulunması gerekenler arasında yer alıyor. Ormanlık alanlar ya da dağlık arazilerde kamp yapmayı düşünüyorsanız kampınızın keyifli güvenli olması için doğaya gitmeden önce bir takım ekipmanları temin etmeniz ve kampınızı bu şekilde kurmanız gerekir. Doğada özel durumlar ile ilgili eğitim alınması da hayati önem taşıyabilir.

Şehrin gürültüsünden uzak doğa ile iç içe güvenli ve huzurlu bir şekilde kamp yapmak için doğa kurallarının bilinmesi ve ilk yardım eğitimi alınması çok önemlidir. Tüm bunlara dikkat ettiğiniz süre boyunca doğa kampınız keyifli ve huzurlu olur.

Kamp İçin Nelere İhtiyaç Var? 

Doğada kamp yapmak için pek çok malzemeye ihtiyaç vardır. Konforu sağlayacak olan malzemelerin yanı sıra güvenliği sağlayacak olan malzemeler de vardır. Öncelikle kamp yapacak olduğunuz mevsime uygun bir çadır en önemli ihtiyaçtır. Sonrasında yemek yapmak için bir ocağa ihtiyacınız olacaktır. Uyku tulumu da geceyi rahat ve güvenli bir şekilde geçirmeniz için ihtiyaç duymuş olduğunuz malzemedir. Piyasada pek çok farklı özelliklere sahip kamp çadırı çeşidi mevcuttur.

Bu kamp çadırları arasında 4 mevsim koşullarına uygun ürünler vardır. Bununla birlikte 5 mevsim kamp çadırları da mevcuttur. Bu tür çadırlar yüksek irtifalarda kamp kurmak amacı ile üretilmiş ve satışa sunulmuştur. Bu çadırların fiyatları diğer çadır çeşitlerine göre biraz daha yüksek olarak karşımıza çıkıyor.

Güvenli Bir Doğa Kampı

Güvenli bir doğa kampı için öncelikle çadırınızı güvenli bir yere kurmanız gereklidir. Çadırınızı kurmuş olduğunuz yer kesinlikle dere yatakları olmamalıdır. Ayrıca konfor açısından çadırınızı kuracak olduğunuz arazinin eğimli ya da engebeli olmamasına özen göstermelisiniz. İçme suyu yakınlarında bir yere çadır kurmanız sizin açınızdan çok rahat olur.

Ayrıca çadır zemininde sizi rahatsız edecek ağaç kökleri taş gibi şeylerin bulunmamasına da dikkat etmelisiniz. Eğer bu gibi ağaç kökü ya da taşlar varsa bunları kabaca temizleyebilirsiniz. Doğa kurallarını ve temel kampçılık kurallarını bilerek kamp yapmanız güvenli ve huzurlu bir kamp süreci için önemlidir. Acil durum ve kurtarma ile ilgili tüm ekipmanlara ve bilgiye de sahip olunmalıdır. https://survive.istanbul/category/dogada-ozel-durumlar/ sitesini ziyaret ederek bilgi almanız mümkündür.

 

Bu Yazıya Tepki Ver