Doğu Anadolu Beyaza Büründü: Kar Yağışı Etkisini Artırıyor

image_65ed77d4e773c
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erzurum’da Kar Temizleme Çalışmaları Başladı

Doğu Anadolu’da sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı, kentleri beyaza bürüdü. Erzurum’da kar yağışının ardından belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarına başladı.

Kars’ta Kar Yağışı Şehri Beyaza Bürüdü

Kars’ta dün başlayan ve sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, şehir merkezini beyaza bürüdü. Kars-Digor kara yolunda kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri yollarda kar küreme çalışması başlattı. Kentteki tarihi yapılar beyaz örtüyle güzel bir görüntü oluşturdu. Ayrıca, karla kaplanan arazide yiyecek arayan tilkiler de görüntülendi.

Sarıkamış’ta Kar Kalınlığı Rekor Seviyede

Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bu rakam 165 santimetreye ulaştı. Ağaçlar, bitkiler karla kaplandı, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizlerken, bazı esnaflar da yaban kuşlarını yemledi. Esnaf Sergen Kılıç, “Soğuk kış günlerinde yaban kuşları için dükkanlarımızın önüne bulgur, buğday ekmek kırıntısı bırakıyoruz.” dedi.

Diğer Kentlerde Ulaşım Sorunları Yaşanıyor

Ardahan’da da kar yağışı etkili olurken, Van, Hakkari ve Bitlis’te olumsuz hava koşulları nedeniyle 393 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver