Doğubayazıt’taki Tarihi İshak Paşa Sarayı, Her Mevsim Farklı Bir Güzelliğe Bürünüyor

image_65eed76722066
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğubayazıt’ın Tepelik Alanında Yer Alan Tarihi Saray

Doğubayazıt’ın güneyinde, tepelik bir alanda kurulan ve doğu ile güney tarafları sarp kayalıklarla çevrili olan tarihi İshak Paşa Sarayı, Osmanlı’nın Anadolu’da inşa ettiği en önemli yapılar arasında yer alıyor. Sarayın yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları bulunmaktadır.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde Yer Alan Saray

UNESCO’nun Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan İshak Paşa Sarayı, Osmanlı, Selçuklu, Barok ve Rokoko mimarisinden izler taşıyan bir yapıdır. Yılın her mevsiminde ziyaretçilerini ağırlayan saray, yaz aylarında çevresinde açan çiçeklerle, kışın ise beyaz örtüsüyle ayrı bir güzelliğe bürünmektedir.

Mart Ayında Karla Kaplanan Saray Dronla Görüntülendi

İlkbahar mevsiminin ilk ayı olan martta karla kaplanan İshak Paşa Sarayı ve çevresi, dronla görüntülendi. Ziyaretçiler, tarihi yapının etkileyici mimarisini ve doğanın sunduğu güzellikleri hayranlıkla izledi.

Ziyaretçilerin Düşünceleri

Ziyaretçilerden Esra Akman, sarayın mimarisinin etkileyici olduğunu belirtirken, Cansu Karabıyık ise manzaranın keyfini çıkardıklarını ifade etti. Furkan Nas ise mart ayında kar sürpriziyle karşılaşmalarının mutluluğunu dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver