Dolar/TL ağustostan bu yana en düşük seviyede

Dolar/TL ağustostan bu yana en düşük seviyede
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dün 7.26 ile 21 Ağustos’tan bu yana görülen en düşük seviyeleri gören dolar/TL, bu sabah 7.27-7.28 seviyelerinde değerleniyor. 8.93’lere kadar çekilen euro/TL ise 9 liranın altında seyrediyor.

Kasım ayının ilk haftasında 8.58 ile tarihi seviyeleri gördükten sonra hızlı bir şekilde düşüşe geçen dolar/TL, aradan geçen 2 aylık süreçte 7.26’ya kadar çekildi. 

Dünya’nın aktardığına göre, tarihi zirvesinin yüzde 15 altına gelen dolar/TL, ağustos ayının son haftasından bu yana gördüğü en düşük seviyelerdeki seyrine bu sabah devam ediyor. 

Dolar/TL 7.30’un altında değerlenirken euro/TL’de de 9 seviyelerinin altında işlem görüyor. Türk Lirası’nın güç kazandığı dünkü işlemlerde euro/TL 8.93’e kadar çekilerek son bir buçuk ayın en düşük seviyelerini görmüştü.

Piyasaların gözü ABD’deki tarihi olaylarda

ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin Kongre Binası ’nı basması ile başlayan olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti. Dün gece yaşanan olayların ardından gözler bir anda yeniden ABD’ye döndü.

Piyasalarda Trump destekçilerinin Kongre Binası ’nı basması ile başlayan olayların etkileri bugün de izlenmeye devam edilecek. 

Bu Yazıya Tepki Ver