DSÖ: Yıkıcı Durumda Bulunan Gazze İçin Ateşkes Talebi

image_656c773152500_vrc780
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun saldırıları hakkında endişelerini dile getirdi. Ghebreyesus, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Bu durumu ifade edecek kelime bulamıyorum, derhal ateşkes” dedi. Gazze’deki çatışmalar ve ağır bombardımanın dehşet verici olduğunu vurgulayan Ghebreyesus, şunları söyledi:

“Dün ekibimiz Gazze’deki Nasser Hastanesi’ne gitti ve oradaki şartları gördü. Hastane, kapasitesinin 3 katı üstünde, 1000 hastaya bakıyor. İnsanlar barınak arıyor, hastalar yerde acı içinde tedavi görüyor. Bu koşullar sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu gösteriyor.”

İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ederken, Hamas da İsrail’e karşılık veriyor. İsrail ordusu, saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü ve 5132 kişinin yaralandığını duyurdu. Gazze’deki çatışmalarda ise 6150’den fazla Filistinli, Batı Şeria ve Kudüs’teki saldırılarda ise 254 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, onlarca hastaneyi tahliye ettirmek için saldırılar düzenledi ve çok sayıda kişi öldü veya yaralandı.

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası mutabakatı da 4 günlük bir “insani ara” öngörüyordu. Ancak İsrail, bu aranın sona ermesiyle birlikte saldırılarına yeniden başladı.

DSÖ, Gazze’deki insanların acil tıbbi yardıma ihtiyaçları olduğunu vurgularken, ateşkes çağrılarını yineledi. Ghebreyesus’un konuşmaları, uluslararası toplumun dikkatini Gazze’ye çekmeyi hedefliyor. Ancak, taraflar arasında anlaşma sağlanması ve ateşkesin gerçekleşmesi için daha fazla çaba gerekiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver