Dua Nasıl Edilmeli? Dua Ederken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Kalpten edilen ve samimi şekilde içtenlikle yapıldığı zaman duanın Allah katında makbul olduğu bilinmektedir.

Dua Nasıl Edilmeli - Dua Ederken Nelere Dikkat Etmek Gerekir
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İslam dininde dua etmek Allah’a şükürde bulunmak demektir. Her kim ellerini açıp Allah’a dua ederse elbet bir gün karşılığını alacaktır. Kalpten edilen ve samimi şekilde içtenlikle yapıldığı zaman duanın Allah katında makbul olduğu bilinmektedir. Bu yüzden dua etmeyi tam bilmeyen insanlar duanın nasıl edildiğini araştırmaya başladı. Peki biz duayı nasıl etmeliyiz?

Dua Nasıl Edilir?

Dua ederken ilk önce Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla manasına gelen “Bismillahirrahmanirrahim” zikri ile ellerimizi Allah’a açıp kendi özünüzü hissetmeye çalışabilirsiniz. Duaya böyle başlayıp, duayı bitirirken ise Allah’a şükür edebilir ve Peygamberini salat ve selamlarda bulunabilirsiniz. İslam dininde yer alan rivayete göre Hz. Peygamberimiz birisini anarak dua eda edeceği zaman, ilk önce kendinden başlayarak dua ederdi. Siz de bu durumlarda böyle başlayabilirsiniz. Başka bir rivayete göre ise ilk Allah’a şükür edip daha sonra Peygamberimiz (SAV)’e salatta bulunup daha sonra kendi isteklerimiz için dua etmeliyiz. Bazı insanlar ise duanın kabul olması için dikkat edilecek hususları merak etmekte. Peki bu hususlar neler? İşte detaylar.

Duanın Kabulü İçin Nelere Dikkat Edilmeli?

İlk önce tövbe etmeli ve ruhumuzu günahlardan temizlemeliyiz. Vücudumuzu helal olanlarla besleyip, helal kazançlar sağlamalıyız. Dua ederken abdestli olmalıyız ve kıbleye dönmeliyiz. Günahı gerektirecek isteklerden zinhar kaçınmalıyız. İhlasla dua eda etmeyi tercih haline getirmeliyiz. Bunları yaptığımız taktirde güzel dualar ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Peki dua etmenin bir vakti var mıdır? Hayır yoktur, duanızı her vakitte edebilirsiniz ama en güzel vakitleri bulunmaktadır.

  • Kamet getirildikten sonra ki arada,
  • Yağmur yağdığı sırada,
  • Cuma günlerinde,
  • Kandil vakitlerinde,
  • Hasta olduğumuz zaman,
  • Oruç tutup, iftar vaktinde,
  • İhramlı olduğumuz zaman duanın en güzel vakitleridir.
Bu Yazıya Tepki Ver