Duayen sanatçı Erol Uras hayatını kaybetti! ‘En önemli kilometre taşlarından biriydi’

Duayen sanatçı Erol Uras hayatını kaybetti! 'En önemli kilometre taşlarından biriydi'
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk opera tarihinin en önemli sanatçılarından Erol Uras, yaşamını yitirdi.

Türk opera tarihinin en önemli tenorlarından olan Erol Uras, dün akşam vefat etti. Üzücü haber T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Twitter hesabından yayınlanan gönderi ile duyuruldu. Yapılan açıklamada, “Opera tarihimizin en önemli tenorlarından Erol Uras ’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhuma Allah ’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun” ifadelerine yer verildi. Sanatçının cenazesi, kılınacak namazın ardından Anadolu Kavağı Mezarlığı’nda bugün toprağa verilecek.

Devlet Opera ve Balesi’nin de sosyal medya hesabından yayınlanan mesajda da İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçılarından tenor Erol Uras’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde oldukları belirtilerek,”Merhuma Allah’tan rahmet, başta sanat camiamız olmak üzere tüm yakınlarına, sevenlerine ve ailesine baş sağlığı dileriz.” açıklamasında bulunuldu.

“Bizlere her zaman rol model oldu”
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü tenor Murat Karahan, sosyal medya hesabı paylaşımında, merhum Erol Uras “Türk opera tarihinin gelmiş geçmiş en önemli tenorlarından, ustamız, duayenimiz, sanatındaki üstün başarılarının ve muhteşem sesinin yanında, eğitimciliği ile de opera sanatına büyük katkılar sunmuş, insanın içini ısıtan sıcacık, müstesna kişiliği ile bizlere her zaman rol model olmuş çok değerli Erol Uras hocamızı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisine Allah’tan rahmet, değerli ailesine ve opera camiamıza baş sağlığı diliyorum.” dedi.

“En önemli kilometre taşlarından biriydi”
İDOB Sanat Yönetmeni Suat Arıkan ise, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzüntüsünü “İDOB’da solist olarak göreve başladığım 1981’de Erol Uras ile Tosca’da bir araya geldik. O tarihten itibaren, “Yunus Emre Oratoryosu”, “9. Senfoni”, “Othello”, “Il Trovatore”, “Kerem ile Aslı” ve “Macbeth” gibi birçok oyunda ve konserde beraber sahne aldık. O kadar çok anımız oldu ve o kadar çok üzerimde etkisi etkisi olan bir abimdi ki. Gerçekten Türk operasının en önemli kilometre taşlarından biriydi. Sadece sesiyle değil, oyunculuğu ve etrafına yaydığı sinerjiyle de çok önemliydi. Kaybı çok acı verici. Söyleyecek bir şey bulamıyorum.” sözleriyle paylaştı. 

Bu Yazıya Tepki Ver