Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü: Türkiye İşlerin Doğru Yöne Gittiğini Kanıtlıyor

image_6571a63f535c4_MVI5MR
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım ve Kredi Derecelendirme Kuruluşlarından Olumlu Görünüm

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, yeni ekonomi yönetiminin atılması gereken doğru adımları attığını düşündüklerini ve bunu net bir şekilde dile getirdiklerini belirtti. Ayrıca, kredi derecelendirme kuruluşlarının bazılarının Türkiye’nin görünümünü yukarı yönlü revize ettiğini ve yatırım bankalarının Türkiye tahvil piyasasının hareketli olacağını söyledi. Bu durum, işlerin doğru yönde ilerlediğini göstermektedir.

Türkiye’nin İklim Değişikliği Projelerine Yatırım Yapılacak

Humberto Lopez, Dünya Bankası’nın Türkiye’ye sağladığı finansmanın büyük bir kısmının iklim değişikliğiyle ilgili azaltım ve adaptasyon projelerine yönlendirildiğini belirtti. Türkiye’nin 2053’te net sıfır emisyon wazamba hedefine ulaşabilmesi için 640 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi ve bu yatırımların kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşların işbirliğiyle gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin Temiz Enerji Hedefleri Heyecan Verici

Türkiye’nin temiz enerji sektörüne yapacağı yatırımların Dünya Bankası’nı heyecanlandırdığını belirten Lopez, Türkiye’nin gelecek 12 yılda 60 gigavat kapasite oluşturmayı hedeflediğini söyledi. Bu hedefin yaklaşık 100  wazamba giriş milyar dolarlık bir yatırım gerektireceğini ve bu yatırımların büyük bir kısmının özel sektör tarafından yapılacağını ifade etti. Lopez ayrıca, Türkiye’nin istikrarlı bir makroekonomik durum sağladığında bu tür yatırımları çekebileceğini belirtti.

Türkiye Ekonomisi İstikrarlı Yolunda İlerliyor

Lopez, Türkiye ekonomisindeki atılan adımların doğru yönde olduğunu ve bunun uluslararası kuruluşlar ve yatırım bankaları tarafından da kabul edildiğini söyledi. Türkiye’nin kredi risk priminin düştüğüne ve kredi derecelendirme kuruluşlarının görünümü yukarı yönlü revize ettiğine dikkat çekti. Ayrıca, Merkez Bankası’nın faiz artışlarıyla enflasyonla mücadele ettiğini ve artık faiz oranlarının sınıra ulaşabileceğini düşündüğünü ifade etti. Lopez, Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinin biraz daha sabır gerektirdiğini belirtti.

Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/dunya-bankasi-turkiyenin-iste-dogru-yone-gittigini-kanitliyor/2475768

Bu Yazıya Tepki Ver