Dünya Sağlık Örgütü’nden Endişe Veren Uyarı Gizemli Zatürre Salgını Ortaya Çıktı

Screenshot_17
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin’de giderek artan “gizemli bir salgın hastalığın” ortaya çıktığını duyurarak insanları maske takmaya, sosyal mesafeye dikkat etmeye ve kendilerini izole etmeye çağırdı. DSÖ, Çin’i daha fazla şeffaflıkla hareket etmeye ve uluslararası kamuoyuyla verileri paylaşmaya davet etti.

DSÖ’den Çin’deki Gizemli Zatürre Salgınına İlişkin Uyarı

Dünya Sağlık Örgütü, son dönemde Çin’de ortaya çıkan ve favorisen giderek yayılan “gizemli bir salgın hastalığın” endişe verici olduğunu açıkladı. DSÖ yetkilileri, bu yeni hastalığa yakalanan kişilerin maske takmayı, sosyal mesafeyi korumayı ve kendilerini izole etmeyi ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Uluslararası İzleme ve Endişe Artıyor

Uluslararası sağlık kuruluşları, Çin’deki vaka sayısındaki artışa dikkat çekerek “gizemli zatürre salgını” ifadesini kullanmaya başladı. DSÖ yetkilileri ayrıca Çin’in Covid-19 salgını döneminde olduğundan daha fazla şeffaf olması gerektiğini belirterek, tüm verilerin favorisen giriş uluslararası kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini vurguladı.

İki Kentte Vakalar Görülüyor

Yeni hastalığın başkent Pekin ve Liaoning bölgesinde tespit edildiği bildirildi. Çin medyası, hastanelerde özellikle çocuk hastaların yatış yaptığını ve okullarda eğitime ara verildiğini bildirdi. Hastalanan çocuklarda akciğer iltihabı ve yüksek ateşin görüldüğü ifade edilirken, öksürük gibi diğer belirtilerin ise ortaya çıkmadığı belirtildi.

Benzer Bir Durum Daha Önce de Yaşanmıştı

İngiliz medyası, Covid-19 salgınının ortaya çıkmasından önce Wuhan’da benzer bir artışın yaşandığını hatırlatarak o dönemde de benzer belirtilerle karşılaşıldığını aktardı. DSÖ ve uluslararası sağlık otoriteleri, yeni hastalığın kontrol altına alınması için gereken adımların atılmasını ve bilgi paylaşımının artırılmasını talep ediyor.

Bu Yazıya Tepki Ver