Edirne’de Leyleklerin Okuldaki 12 Yıllık Serüveni

image_6617b64c3e88a
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi’nde İlginç Misafirler

Edirne’de 44 yıldır eğitim veren Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, ilginç bir konuğa ev sahipliği yapıyor. Okulun yanındaki elektrik direğini mesken tutan iki leylek, 12 yıldır burada yaşamını sürdürüyor.

İsmayıl ve Fatme Okulu Renklendiriyor

Öğretmen ve öğrencilerin Trakya şivesiyle ‘İsmayıl’ ve ‘Fatme’ isimlerini verdikleri leylekler, her yıl bahar aylarında okulu ziyaret ediyor. Okulun İngilizce Öğretmeni Olcay Dal, bu olağanüstü misafirlerin baharın gelişini okulda simgelediğini belirtiyor.

Leylekler Okul Girişindeki Direkte Yuva Yaptı

Yıldırım semtindeki Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, bu yıl 12’nci kez okul girişindeki aydınlatma direğine yuva yapan iki leyleğe ev sahipliği yapıyor. Öğretmen ve öğrenciler, leyleklere olan sevgilerini sosyal medyada da paylaşıyorlar.

İsmayıl ve Fatme Okulun Maskotları Haline Geldi

Öğretmenler ve öğrenciler, leylekleri okulun maskotu haline getirerek onların resimlerini çiziyor ve sosyal medyada paylaşıyor. Okulun İngilizce öğretmeni Olcay Dal, leyleklerin 20 yıldır okulun misafiri olduğunu belirtiyor.

Baharın Gelişini Simgeleyen Leylekler

İsmayıl ve Fatme, okulda baharın gelişini simgeliyor ve öğrencilere neşe kaynağı oluyor. Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Beyza Özyıldırım ise leyleklerin baharın habercisi olduğunu ve okulun maskotları haline geldiğini belirtiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver