ELDER SEKTÖRÜN İNOVASYON MERKEZİ OLACAK

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara – Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER ve ODTÜ TEKNOKENT, elektrik dağıtım sektörü özelinde yenilikçi iş fikirlerini destekleyecek bir proje başlattı. ‘Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’ ile girişimciler ve girişimci adayları veya startup’lar erken aşamadaki yenilikçi iş fikirlerini elektrik dağıtım sektörüne tanıtma fırsatı yakalayacak. Enerjim Sensin Hızlandırma Programı kapsamında, seçilen girişimler ve mentorların potansiyel girişimcilerle bir araya geldiği yüz yüze buluşmalar da düzenlenecek. Süreç tamamlandıktan sonra karşılıklı anlaşıldığı takdirde, ilk müşteri garantisi, ulusal ve uluslararası proje yazım desteği, patent desteği, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkânı ve desteği gibi çeşitli avantajlar ve destekler sunulacak.

Program sonunda başarılı olan girişimlere ELDER tarafından 300 bin TL para ödülü verilerek yenilikçi iş fikirlerinin ve Ar-Ge projelerinin desteklenmesi sağlanacak. Diğer kurumlar tarafından verilecek para ödülleri ileri bir tarihte duyurulacak. Programa başvurular, 20 Aralık 2020 Pazar gününe kadar ELDER ve ODTÜ TEKNOKENT’ in sosyal medya hesaplarından paylaşılan link üzerinden yapılabilecek.

ÇEÇEN: “ÖNCELİĞİMİZ ENERJİ ALTYAPILARINDA MİLLİ SİSTEMLERİN KULLANILMASI”

ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, ELDER’in sektörün değişimine en hızlı şekilde uyum sağlama ve enerji sektöründe inovasyonun öncüsü olma misyonu doğrultusunda ‘Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nı hayata geçirdiklerini söyledi.Çeçen şu ifadeleri kullandı:

“Sektörün inovasyon merkezi olma vizyonu doğrultusunda ELDER, ülkemiz enerji piyasasının başrol oyuncusu EPDK ve Türkiye’nin ilk ve öncü teknoparkı ODTÜ TEKNOKENT ile güçlerini birleştirerek enerji sektörüne yeni girişimciler kazandırmaya hazırlanıyor.

İş birliği kapsamında gerçekleştirilecek olan Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nda, uzun vadede sürdürülebilir enerji arz güvenliğini sağlamaya yönelik elektrik sektöründe teknolojik dönüşüm uygulamalarına destek olmak, enerji verimliliğini önceliklendirmeye ve artırmaya yönelik çalışma fikirlerini ortaya çıkarmak, enerji altyapılarında milli sistemlerin kullanılmasını sağlamak, stratejik önem arz eden projelerin artırılmasını sağlamak ve yenilikçi yerli teknolojiler ile tüketici memnuniyetini artırıcı fikirleri desteklemek öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Dünyada ve Türkiye’de enerji sektörünün hızla değişen ihtiyaçlarına cevap vermek istiyoruz. Bu kapsamda fikir üreten girişimlerin önem kazanacağını düşünüyoruz. Türkiye ve yakın coğrafyadaki girişimleri desteklemek amacıyla çeşitli kurumlarla iş birlikleri yapıyoruz. Türkiye’nin en önemli teknik üniversitelerinin başında gelen ODTÜ’nün kurduğu ODTÜ TEKNOKENT ile oluşturduğu girişimcilik ekosisteminin, enerji sektörüne ve sektörün geleceğinde söz sahibi olabilecek Ar-Ge projelerinin üretilmesine katkı sunacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda elektrik dağıtım sektörü olarak erken aşamadaki yenilikçi fikirlerin desteklenmesine ve geliştirilip projelendirilmesine destek olacağız. Bu destekleri sürekli kılmayı da gayretli bir biçimde sürdüreceğiz.”

ALEMDAR: “DESTEKLERİN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMASINI HEDEFLİYORUZ”

ODTÜ TEKNOKENT Genel Müdürü Serdar R. Alemdar, iklim değişikliği ve hava kirliliği gibi küresel sorunların enerji sektörünün çözüm merkezinde yer aldığını aktararak, bu sorunların çözülebilmesi için çok sayıda ülkede ve endüstride halihazırda uygulanan temiz ve sürdürülebilir enerji dönüşümlerinin hızlandığına vurgu yaptı.

Alemdar şöyle konuştu: “Yenilenebilir teknolojilerinde yaşanan artışlar ve temiz enerji teknolojilerinde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan ODTÜ TEKNOKENT olarak, enerji sektörüne ve sektörün geleceğine katkı sağlayabilmek için şirketlerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

20 yıllık tecrübe ve birikimimizle ‘enerji sektöründe’ teknoloji geliştirerek çözümün bir parçası olmayı hedefleyen girişimcilere destek olabilmek amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) koordinatörlüğünde, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği – ELDER‘in sektördeki öncülüğü ile ‘Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nı hayata geçiriyoruz. Bu desteklerin sürdürülebilir olması ve devamlılığının sağlanması ise öncelikli hedeflerimizden biri olacaktır.”

Bu Yazıya Tepki Ver