Elektronik Sigaranın Tehlikesiyle Tanıştı Genç Anne Ölümden Döndü

Screenshot_11
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de 26 yaşındaki Jodie Hudson, sigarayı bırakmak için daha az zararlı bir yol olarak gördüğü e-sigarayı kullanmaya başladı. Ancak bu tercihi, onu hayatının en zor anlarıyla karşı karşıya getirdi.

Jodie, sigarayı bırakma yolunda e-sigarayı bir alternatif olarak benimsedi ve bu alışkanlıkla her yerde görülebilir hale geldi. Ancak kısa bir süre önce yaşadığı nefes darlığı ve şiddetli baş dönmesi ile Bassetlaw Hastanesi’nin acil servisine başvurdu. Hastanede yapılan taramalar, genç kadının e-sigara sebebiyle zatürreeye yakalandığını gösterdi. Bunun üzerine, bu cihazların kalıcı akciğer hasarına yol açıp açmadığı üzerinde daha detaylı testler gerçekleştirildi.

Olayın ardından Jodie, iki yaşındaki oğlu Dillon için daha sağlıklı bir yaşam sürme kararı aldı. Genç anne, hem elektronik sigara hem de geleneksel sigara kullanımını tamamen bıraktı. Oğlunun geleceği için endişe duyan Hudson, e-sigara ve geleneksel sigara kullanıcılarına da bu alışkanlıklarından vazgeçmeleri için çağrıda bulundu. Jodie, 18 yaşında sigaraya başladığını ve oğluna hamile olduğunda bu alışkanlığını bıraktığını belirtti. Ancak doğum sonrası, e-sigaranın daha sağlıklı bir alternatif olduğunu düşünerek denemeye karar verdi. Ancak şimdi, “E-sigaranın aslında geleneksel sigaradan daha bağımlılık yaptığını fark ettim” diyerek pişmanlığını dile getiriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver