Elon Musk, SEC’in Gündeminde Yeniden Üst Sırada

Screenshot_6
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü iş insanı Elon Musk, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yeniden gündeme alındı. The Wall Street Journal’ın aktardığına göre, Musk’ın daha önce Twitter hisselerini satın almasını inceleyen düzenleyici kuruluş, Musk’ın belirlenen tarihte ifade vermemesi üzerine yasal yollara başvurma kararı aldı.

2022 yılında, Musk’ın halka açık olan Twitter şirketindeki hisselerini geç açıkladığı iddiasıyla SEC, soruşturma başlatmıştı. Amerikan menkul kıymetler mevzuatına göre, Musk’ın yatırım bilgilerini belirtmesi gereken süre içerisinde bu bilgiyi paylaşmadığı ve 10 günlük bir gecikme yaşandığı tespit edildi. Bu gecikmenin Musk’a 156 milyon dolarlık bir kazanç sağlamış vagosbet olabileceği düşünülüyor. Bu durum, Musk’ı eski Twitter hissedarlarının açabileceği bir dava tehdidiyle karşı karşıya bırakabilir.

Öte yandan, The Wall Street Journal’ın belirttiği üzere, Elon Musk’ın geçtiğimiz ay SEC’in soruşturması kapsamında ifade vermesi bekleniyordu. Fakat Musk, bu ifade için belirlenen San Francisco’daki toplantıya katılamadı. Daha sonrasında SEC’in yeni bir tarih belirlemek vagosbet giriş istemesine rağmen, Musk ifadeye katılmayı tam anlamıyla reddetti. Bu nedenle düzenleyici kuruluş, Musk’ın mahkemeye çağrılması için San Francisco federal mahkemesine başvurdu.

Elon Musk’ın SEC ile başı daha önce de dertteydi. Tesla’nın CEO’su, 2018 yılında attığı ve şirketini özelleştirmek için gerekli fonun temin edildiğini iddia eden bir tweet nedeniyle menkul kıymet dolandırıcılığı suçlamasıyla karşılaşmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver