Emre Belözoğlu Ankaragücü’nün Yeni Komutasında!

Screenshot_2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MKE Ankaragücü, teknik direktörlük koltuğunda yeni bir sayfa açtı: Emre Belözoğlu. Tolunay Kafkas’ın ayrılmasının ardından bu göreve 43 yaşındaki deneyimli teknik adam getirildi.

Belözoğlu, teknik adamlık yolculuğuna Fenerbahçe ile adım atmıştı. Ardından, Başakşehir Futbol Kulübü’nde iki sezon geçirdi. Bu sezonun dördüncü haftasında Başakşehir’den ayrılan Belözoğlu, Ankaragücü ile yollarını birleştirdi.

Aktif futbolculuk döneminde kazandığı ödüllerle anılan Belözoğlu, teknik direktörlük kariyerine 2021 Nisan’ında Fenerbahçe ile başlamıştı. Erol Bulut’un ayrılığı sonrası Fenerbahçe’nin başına geçerek 10 maç yöneten ve şampiyonluğu son anda kaçıran Belözoğlu, bu deneyiminin ardından Başakşehir ile anlaştı. Aykut Kocaman’ın ayrılmasından sonra bu kulübün başına geçen Belözoğlu, takımını ligin dördüncü sırasına taşıdı ve Avrupa’ya gitme hakkını elde etti. Geçen sezonu Ziraat Türkiye Kupası finalinde ve ligde beşinci sırada tamamlayan Belözoğlu, bu sezon ise beklediği başarıyı yakalayamayarak 4. hafta sonu istifa etti.

98 maçlık teknik adamlık kariyerinde 76 yenilgi görmeyen Belözoğlu’nun kariyer istatistikleri şu şekilde:

  • Süper Lig: 77 maç – 40 galibiyet, 18 beraberlik, 19 mağlubiyet
  • Türkiye Kupası: 7 maç – 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet
  • Avrupa Kupaları: 14 maç – 8 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyet

Genel Toplam: 98 maçta 51 galibiyet, 25 beraberlik ve 22 mağlubiyet.

Bu Yazıya Tepki Ver