Endodontik Cerrahinin Amacı Nedir ?

uyumh2aber.com
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çoğunlukla dişlere kanal tedavisi uygulandıktan sonra uzun yıllar ek bir tedaviye ihtiyaç duymadan ağız içindeki varlığını korur. Ancak bazı durumlarda diş, düzgün bir şekilde iyileşmeyebilir ya da yeni bir enfeksiyon gelişebilir. Bu durumlarla karşılaşıldığında, endodontik cerrahi tedavi önerilebilir.

Endodontik cerrahi, dişin iç yapısına yönelik cerrahi müdahalelerin yapıldığı bir diş hekimliği dalıdır. Bu tür cerrahi işlemler, genellikle endodontik tedavi (kanal tedavisi) ile düzeltilemeyen veya tekrarlayan sorunların çözümü için uygulanır.

Endodontik cerrahide lokal anestezi ile, alttaki kemiğe erişmek için dişe yakın diş eti dokularında küçük bir kesi yapılır. Daha sonra diş kökünün birkaç milimetrelik en ucu ve diğer iltihaplı dokular uzaklaştırılır. Kök kanalının ucunu kapatmak ve herhangi bir yeniden enfeksiyon olasılığını önlemek amacıyla biyouyumlu bir dolgu malzemesi yerleştirilir ve diş eti dokuların iyileşmesine yardımcı olmak için birkaç dikiş gerekebilir.

Endodontik cerrahi, genellikle diş hekimleri tarafından uzmanlık alanında uygulanan bir prosedürdür. Bu cerrahi işlemler, dişin sağlığını korumak, enfeksiyonları tedavi etmek ve dişin fonksiyonunu sürdürmek amacıyla yapılır. Endodontik cerrahi gerekliliği genellikle radyografik incelemeler ve diş hekimi muayeneleri sonucunda belirlenir. Gaziantep diş kliniği Klinik27’ye bekleriz. Detaylı bilgi için www.klinik27.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver