Enfeksiyon Riski Sağlığınızı Tehdit Eden Üç İhmal Edilen Vücut Bölgesi

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TikTok’ta bilgilendirici videolar paylaşan dermatolog, ihmal edilen vücut bölgelerini açıklayarak sağlığınızı riske atabilecek bir konuya dikkat çekti.

Dermatolog Lindsey Zubritsky, Dermguru adlı TikTok hesabında paylaştığı videoda, düzgün bir şekilde yıkanmayan vücut bölgelerinin potansiyel olarak ölümcül enfeksiyonlara yol açabileceğini belirtti. Videonun izlenme sayısı 3 milyonu aştı.

Peki, vücutta enfeksiyon riski hektorbet taşıyabilecek önemli bölgeler hangileri? İşte uzman dermatologun uyardığı üç kritik bölge:

Kulak Arkası

Zubritsky, kulak arkasını yıkamanın en çok ihmal edilen bölge olduğunu vurgulayarak, “Kulağınızın arkasına parmağınızı koyup kokladığınızda farklı bir koku veya hissedilen bir şey varsa, bu bölgeyi daha iyi temizlemelisiniz” dedi. Dermatolog, burada kepek, sebum ve diğer kirlerin sıkça biriktiğini açıkladı.

Göbek Deliği

Dermatologa göre, ikinci en çok ihmal edilen bölge göbek deliğidir ve temizlenmezse mide rahatsızlığına yol açabilir. Göbek deliğinin ihmal edilmesi durumunda göbek taşı olarak bilinen omfalolit oluşabilir. Zubritsky, “Bu bölge ter, döküntü ve biriken kirlerin birleştiği bir alandır. Yeterince temizlemezseniz, burada birikmiş döküntü ve kir, göbek taşı gibi sorunlara neden olabilir” diyerek uyardı.

Tırnakların Altı

Dermatologa göre, duş alırken tırnakların altını sert bir fırça ile temizlemek gereklidir. Bu üç bölgenin düzgün bir şekilde temizlenmemesi, Metisiline dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) gibi birçok antibiyotiğe dirençli bakterinin vücutta yerleşebileceği hektorbet giriş anlamına gelebilir.

Uzmanlara göre, tedavi edilmeyen MRSA enfeksiyonları enfeksiyonlara, kızarıklığa ve ağrıya yol açabilir. Sağlığınızı korumak için bu önemli bölgeleri düzenli olarak temizlemek önemlidir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver