Epic Games, İşten Çıkarmalar ve Stratejik Değişikliklerle Yeniden Yapılanıyor

Screenshot_5
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü video oyunu geliştiricisi Epic Games, şirket içerisinde büyük bir yeniden yapılanma sürecine gireceğini duyurdu. Amerika merkezli bu dev şirket, çalışanlarının yüzde 16’sını işten çıkaracak.

Bu kritik karar, Epic Games’in CEO’su Tim Sweeney tarafından tüm çalışanlara gönderilen bir e-posta ile duyuruldu. Sweeney, e-postasında geçen yıl bünyelerine kattıkları çevrim içi müzik platformu Bandcamp’in, müzik lisanslama platformu Songtradr’a satış sürecinin de başlatıldığını bildirdi. Ayrıca, çocuklara yönelik güvenli dijital deneyimler sunan SuperAwesome platformunun da büyük oranda faaliyet dışı bırakılacağına işaret etti.

Tim Sweeney, şirketin finansal durumunu da şeffaf bir şekilde paylaştı. Bir süre boyunca elde edilen gelirin, yapılan harcamaları karşılamadığına dikkat çekti. Bununla birlikte, popüler oyunları Fortnite’ın, “meta evren” konseptinden esinlenerek geliştirildiğini ve şirketin geleceği için büyük yatırımlar yapıldığını belirtti.

Sweeney, sürecin başında işten çıkarmalara başvurmadan bu dönemi atlatabileceklerine dair bir inanç taşıdığını dile getirirken, mevcut koşullarda bu beklentinin gerçekçi olmadığını kabul ettiğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver