Erdoğan’dan CHP’li Sağlar’ın ‘türbanlı hakim’ açıklamasına tepki: Bu zat artık bu çağda yaşamıyor

Erdoğan'dan CHP'li Sağlar'ın 'türbanlı hakim' açıklamasına tepki: Bu zat artık bu çağda yaşamıyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın ”Türbanlı hakimin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum” açıklamasına tepki gösterdi: “Bu zat artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii ’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde: 

– 2020 sadece bizler için değil tüm insanlık için gerçekten yoğun bir yıl oldu ve tüm insanlık için acılarla dolu bir yıl oldu.

– 3 milyon aşı geldi, belirlenen takvim ilerleyecek.

– Hedefimiz Çin’den 50 milyon aşı. Almanya’dan bir o kadar daha aşı gelmesi söz konusu. Almanya ile yaptığımız görüşmelerde bir ortak üretim meselesi de söz konusu. Bu konuda TÜBİTAK çalışmasını sürdürüyor. Olumlu gelişmeler var. Aynı şekilde Rusya ile yaptığımız bir çalışma var. Türkiye’nin kendi çalışmaları var. BionTech ile TÜBİTAK başkanımız Uğur Bey ile görüşüyor. Takvim belli olacak, ona göre adımlar atılacak. Diğer konuda ise Sağlık Bakanlığımız açıklamaları yapıyor. 14 gün 14 gün şeklinde filan daha çok bu süreç devam ediyor. Bu süreç bazen yerine göre de değişiklik arz edebiliyor. 7 gün de olabiliyor ama doktorlarımızın tavsiyesi 14 gündür. Başka ilaçlar da tavsiye ediliyor. Bu ilaçlarla süreç daha da hızlanabilir.

– TUBİTAK çalışmayı sürdürüyor, olumlu gelişmeler var

– Temennimiz odur ki alınan tedbirler sayesinde inşallah 2021 yılı bir düşüş yılı olacaktır. Atacağımız adımlar, aldığımız şu tedbirlerle… Bugün de bu tedbirleri yaşıyoruz. Sokağa çıkma tedbirlerimiz var. Yarın pazar bu devam ediyor. Her akşam 21.00’den itibaren bu yasak pazartesi 05.00’e kadar devam ediyor. Tüm ülkede vatandaşlarımızın bir tutarlılığı var. Fakat bar, pavyon, balo şu bu vs… Dün boğazda bir yatta bu tür şeyler oldu. Bunlar bizi ciddi manada üzüyor, rahatsız ediyor. Afedersiniz bu yasakları zevkimiz keyfimiz için istemiyoruz. Bilim Kurulu tespitleriyle bu adımları atıyoruz.

–  (CHP’li  Fikri Sağlar’ın ‘Türbanlı hakim’ sözü): CHP zihniyetinin faşizan anlayışının yansıması. Başörtülü olan hakim olamaz diye bir şart yok. Bu zat artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı.  

– (Sözcü Gazetesi’nin Ayasofya haberi) Ben Sözcü gazetesi okumuyorum. Kimse de para verip almasın. 

#Canlı: #CumhurbaşkanıErdoğan, Ayasofya Camii ’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulunuyor https://t.co/qVflRy8qYS

— AA Canlı (@AACanli) January 1, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver