Erdoğan’dan Dünya Engelliler Günü Mesajı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Engelliler gününün Türkiye’deki ve dünyadaki tüm engelliler için hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, “Çağdaş ve sosyal devlet olma anlayışımızın gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için hedeflemek defalarca önceliğimiz olmuştur. Engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında yok, onları yetersiz gören kalplerde olduğuna inanıyor, bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda çaba göstermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZVERİ MESAJI

Engelliliğin, sağlık meselesi olduğu değin, aynı zamanda hukuki, sosyal ve idareli veçheleri boyutları bulunan fazla katmanlı bir konu olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 17 yılda, engelli bireylerin hayata katılımı konusunda atılan devrim niteliğindeki adımlar, engelli vatandaşlarımıza karşı hassasiyetimizin bir göstergesidir. Eğitim hizmetlerinden evde bakım hizmetlerine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine varıncaya dek o kadar çok hususta engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olmak; toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, rahatlık ve refahlarının artmasını temin etmek için bağlılıkla çalıştık. Engelli vatandaşlarımızın, hiçbir fark gözetilmeksizin sunulan imkânlardan yararlanabilmeleri, kibir verici başarılara imza atabilmeleri bizim için sevinç kaynağıdır” diye konuştu.

‘TÜM VATANDAŞLARIMIZI ENGELLİLİK KONUSUNDA DAHA SORUMLU OLMAYA ÇAĞIRIYORUM’

Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden iş dünyasına dek her alanda engellilerin büyük başarılar elde ettiğini, azim ve kararlılıklarıyla insanlara zor ve ilham verdiğini hatırlatan Erdoğan, “Bu Arada, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğimizi bir kere daha ayrıntıları ile belirtmek istiyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bütün vatandaşlarımızı engellilik konusunda daha sorumluluk sahibi ve sağduyu olmaya çağırıyor; istikrarlı duruşları ve çabalarıyla hepimize misal olan engelli kardeşlerimizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” açıklamasında bulundu.

MİLLİLERE TEBRİK

Erdoğan hem, Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası’nda altın madalya şampiyon milli sporcular Talha Ahmet Erdem ve Doğukan Coşar’a tebrik mesajı gönderdi.

Bu Yazıya Tepki Ver