Erenköy Işık Lisesi Robotik Takımı Dünya Şampiyonası İçin ABD’ye Gidiyor

image_6618dcb092a5a
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erenköy Işık Lisesi Öğrencileri Houston’da Dünya Turnuvasına Hazırlanıyor

Erenköy Işık Lisesi öğrencileri, geçmişte İmpact Award Ödülü’nü kazandıkları FRC Turnuvası’nda başarıyla yarışarak, şimdi ABD’ye gitmeye hazırlanıyor. “Voyage” adlı robotik takımı, 17-20 Nisan 2024 tarihlerinde Houston’da düzenlenecek olan dünya turnuvasında Türkiye’yi temsil edecek.

153 Takım Arasından Sıyrılarak Finale Kalan Ekip

5 yıl önce kurulan Erenköy Işık Lisesi Robotik Takımı Flare-8054, Türkiye’deki FRC Robotik Yarışması’nda 153 takım arasından sıyrılarak finale kalmayı başardı. İngiltere, Avusturya, İsviçre, ve Çin gibi 9 ülkenin yer aldığı turnuvada, Impact Awards ve Autonomous Award gibi prestijli ödülleri kazanarak dünya şampiyonasına katılma hakkı elde ettiler.

Öğretmenlerin ve Öğrencilerin Gözünden Başarıya Giden Yol

Erenköy Işık Lisesi robotik takımı mentörleri Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Duygu Sultan Simeklioğlu, Fizik Öğretmeni Hande Kantek ve Tuna Çelebi, takımın başarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Öğrenciler ise yarışmalar sayesinde kazandıkları becerilerin değerini vurguladılar.

Ayşe Sağlam, “FRC’de kazanmak veya kaybetmek gibi kavramlar yok. FRC’nin amacı kendini geliştirmek ve bir aile olmak.” derken, Ahmet Ozan Savur ise “FRC, toplum önünde çekinceleri olan benim gibi birine, birey olmayı öğretti. Bireysel gelişimime katkı sağlayan çok değerli beceriler geliştirdim.” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver