Eris Varyantı İle İlgili Bakan Koca’dan Açıklamalar

Screenshot_8
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eris varyantının özelliklerine dair Bakan Koca, bu varyantın virülansının yani hasta yapma gücünün düşük olduğunu, ancak bulaşıcılığının yüksek olduğunu belirtti. Varyantın daha hafif seyrettiğini vurgulayan Koca, Covid-19’un artık nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına benzediğini ifade etti. Bu bağlamda kısıtlama ve kapanmalara ihtiyaç duyulmadığını vurgulayarak, vatandaşların bilinçli davranması gerektiğini belirtti.

Bir gazetecinin yeni aşılama programı olup olmayacağına dair sorusuna ise Koca, “Türkiye’nin kendi aşı programı mevcut. Yeni bir aşı programı düşünmüyoruz” yanıtını verdi. Aynı zamanda bazı ülkelerin aşı baskısına boyun eğdiğini fakat Türkiye’nin bu dogobet baskıya kapılmayacağını vurguladı.

Grip aşısının önemini vurgulayan Koca, risk gruplarının grip aşısı olmasını tavsiye etti. Grip aşılarının belirlenen risk grupları için ücretsiz olduğunu ekledi.

Son olarak çocukluk çağındaki aşı programının önemine değinen Bakan, devam eden aşı ve biyoteknolojik ürün araştırma projeleri hakkında bilgi verdi. Suçiçeği, kuduz ve Hepatit A aşısının teknoloji transferi ile üretimine başlandığını ve bu aşıların çocuklar için büyük önem dogobet giriş taşıdığını belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver