Erkek Çocuklarda Otizm

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otizm çocukluk dönemlerinde ortaya çıkan ve tedavi edilemeyen, ancak alınan eğitimlerle etkileri biraz olsun hafifleyebilen nörolojik bir hastalıktır. Beynin gelişmesini engelleyen ve sürekli olarak tekrarlanan ve sınırlı davranışlardan oluşan bu rahatsızlık kendini 18 ay ile 3 yaş arasında göstermektedir. Ve erkek çocuklarda kız çocuklara oranla 4 kat daha fazla karşılaşılmaktadır.

Erkek çocuklar için Otizm nedir ve otizm neden olur sorularına verilebilecek yanıtlar için birçok bilimsel içerikler sizler için sunulmaktadır. Eğer çocuğunuzun otizm olabilme ihtimalinden şüpheleniyorsanız ya da çocuğunuz için otizm tanısı konulduysa, sizlere destek olması açısından bu alanda hazırlanmış olan içerikleri inceleyebilir ve bu alanda çok daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Acıbadem Hayat web sayfası olarak sizler için en önemli ve sık karşılaşılan çocuk hastalıklarını tek bir kategoride topladık. Bu alanda otizm dahil birçok çocuk hastalığından bahsedilmekte ve önemli bilgilendirmeler yapılmaktadır.

Otizm Belirtiler Nelerdir?

Otizm iyi gözlemlendiği zaman ebeveynler tarafından dikkat çekebilecek bir hastalıktır. Çocuklarda en sık rastlanılan dönem 18 aydan itibaren 3 yaşına kadar devam etmektedir. Eğer çocuklarınız Otizm belirtileri gösteriyorsa ve bu belirtilerin çoğunu taşıyorsa, hiç zaman kaybetmeden uzman bir hekime danışmalısınız. Tanı süreci oldukça kısa ve kolaydır.

Otizmli çocuklar göz teması kurmazlar, onlara seslendiğinizde size bakmazlar, siz onlara bir şeyler anlatırken sanki sizi duymuyormuş gibi sizinle ilgilenmeler ve konuşmazlar.

Bu Yazıya Tepki Ver