Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhalefet partileri, Ermenistan‘ın başkenti Erivan’da Özgürlük Meydanında Paşinyan’a karşı gün boyu protesto gösterileri düzenledi. Paşinyan’ın bu gece yarısına kadar istifa etmesi gerektiğini açıklayan parti temsilcileri, istifa etmemesi halinde parlamentonun devreye girmesi gerektiğini söyledi.

MAĞLUBİYETİN KABUL EDİLDİĞİ ANLAŞMA ERMENİSTAN’I KARIŞTIRDI

Ermenistan’da halk, Paşinyan’ın Azerbaycan karşısındaki mağlubiyeti kabul etmesinin ardından protesto gösterilerine başlamıştı.

Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

MUHALEFETİN PROTESTO ÇAĞRISINA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI DA DESTEK VERDİ

Başkent Erivan’daki Özgürlük Meydanı’nda, yerel saate göre 13:00’te mitinge başlayacaklarını duyuran muhalefet bloğunun çağrısına, ülkedeki sivil toplum kuruluşları ve sendikalardan da destek geldi. Sabah saatlerinde miting için toplanmaya başlayan protestocuların araçları, şehir girişlerinde durdurularak güvenlik kontrolüne tabi tutuldu. Mitingin yapılacağı meydana ise maskeli polislerin yanı sıra çok sayıda kolluk kuvveti personeli konuşlandırıldı.

Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ, MİLLETVEKİLLERİ VE AKTİVİSTLER GÖZALTINA ALINDI

Bugün erken saatte meydanda bir araya gelen muhalefet önderleri mitinge hazırlanırken, Ermeni polisi siyasi parti liderlerini, birkaç milletvekilini ve insan hakları aktivisti gözaltına aldı. İlk etapta gözaltına alınanların milletvekilleri Gegham Petrosyan, Hripsime Arakelyan, Gagik Tsarukyan, Arsen Babayan, Siyasi Parti lideri Garnik İsagulyan ve Ermenistan İnsan Hakları Aktivisti Ruben Melikyan olduğu açıklanırken, bunu duyan protestocular meydana akın etti.

Başbakan Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

POLİS İLE PROTESTOCULAR ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Paşinayan’a yönelik olarak, “Hain Nikol” ve “Toprağını satan gidecek” diye bağıran öfkeli protestocular, meydanda bulunan Parlamento binasının kapısına yöneldiğinde, polis kapı önüne adeta etten duvar ördü. Muhalefet gösterilerinin devam ettiği meydanda kalabalık giderek büyürken, Erivan şehir merkezinde güvenlik önlemleri giderek sıkılaştırılıyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a istifa et ültimatomu! Gece yarısına kadar mühlet verildi

Kaynak: Anadolu Ajansı / Emre Gürkan Abay

Bu Yazıya Tepki Ver