Erzurum’da Fevzi Çakmak Rüzgarı Sürüyor!

Fevzi Çakmak (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2019 seçimlerinde 2.defa Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve yaklaşan 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’un bir ilçesinde görev almayı planlayan Mehmet Sekmen’in yerine Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı günlerdir merak konusu. Ak Parti’nin resmi adaylar listesinde Erzurum ili için yer alan isimler; Ali Korkut, Ebubekir Elmalı, Fevzi Çakmak, Güven Altun ve Muhammed Cevdet Orhan. Peki ya bu isimler arasında halk kimi istiyor?

Seçimlerin yaklaşmasıyla pek çok kamuoyu araştırması gündemde. Erzurum halkı telefon ile yapılan anketin sonuçlarını merak ederken, bir kamuoyu araştırma platformunun yapmış olduğu anket de Erzurum halkının gündeminde. Her partiden adayların boy gösterdiği ankette, Mehmet Sekmen’den boşalacak koltukta halkın görmek istediği isim 2004 yılında yine Ak Parti’den aday adayı olan ancak son anda Ahmet Küçüklerin aday gösterilmesiyle partisine küsmek yerine adeta Ak Parti’ye 2019 seçimlerinde yine aday adayı olan; 19 yıl sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde Ak Parti sancağını indirmek istemeyen Fevzi Çakmak anketin favori ismi. Mehmet Sekmen harici en yakın rakibini neredeyse ikiye katlayan Çakmak’a halkın desteği ve güveni tam.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yapmış olduğu açıklamada “Aralık sonuna kadar tüm adaylarımızı açıklayacağız.” demesinin ardından heyecanının daha çok arttığı Erzurum’da, Mehmet Sekmen’in başka bir seçim bölgesinde görevlendirilmesi gibi bir durumda Fevzi Çakmak’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Halen 200 kişiyi istihdam eden ve Erzurum’da kentsel dönüşüm için kurduğu kooperatifler aracılığıyla yapımı devam eden 300 konutun da inşaat faaliyetleri sürmektedir. En son şehrin kangreni olarak bilinen, kayak yolu girişinin olduğu alanda yaptığı Florya Sitesi’nde bugünlerde site malikleri kat mülkiyet tapularını almanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Fevzi Çakmak Kimdir?

1968 yılında Erzurum’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun oldu. İller Bankası Erzurum Bölge Müdürlüğünde 1989 yılından itibaren Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Iğdır, Ardahan illerindeki Belediyelerin Altyapı ve Üstyapı projelerinde görev aldı. Aynı zamanda 1999 yılından itibaren Konut sektöründe kurduğu kooperatifler aracılığıyla 1150 konut inşa edilmesine öncülük yaptı. Sanayi Mahallesinde Hatuniye Kız Kuran Kursu, Palandöken Kayakyolunda Abuşoğlu Cami ve Atatürk Üniversitesinde Darul Fünun Camilerini yaptırdı. Birçok sivil toplum çalışmaları içinde yer aldı. Evli ve 2 Çocuk babasıdır.

Fevzi Çakmak ile Projeleri Hakkında Konuştuk

Projeleri hakkında kısaca bilgi veren Çakmak; “Erzurum’a değer katacak, Türkiye’de benzeri olmayan vizyon projelerle Erzurumlu hemşehrilerimizin huzuruna çıkacağız. Amacımız her geçen gün daha çok gelişen bir Erzurum’u Dünya’ya tanıtmak. Oğuz Kaan’dan aldığımız düstur ile “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın.” felsefesini ilke edinerek Erzurum’a değer katacağız. Sosyal belediyecilik ile Erzurumluyu tanıştıracağız. ” dedi.

Başlıca projelerinden bahseden Çakmak; “Kentsel dönüşüm başta olmak üzere insana değer katan pek çok projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hasta bakım merkezi, manevi destek merkezi, çocuk bakım ve eğitim merkezi, gençlik merkezi, yapay zeka uygulamaları merkezi, termal seracılık merkezi ve 2025 yılı EİT kültür başkenti projesi ile şehrimize ayrı bir vizyon katacağız. Erzurum için, Erzurumlular için canla başla çalışacağız.” dedi.

Erzurum için tüm projelerini, resmi adaylığın Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilmesinin ardından yapacağı büyük basın ve proje tanıtım toplantısıyla tanıtacağını duyuran Çakmak, “Erzurum için, yılmadan ve yorulmadan çalışacağız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu Yazıya Tepki Ver