Eşiniz İçin İngiltere Yerleşim Vizesi Almak

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

AB’den, Norveç, İsviçre, İzlanda veya Lihtenştayn’dansanız; Avrupa Ekonomik Bölgesi’nden (AEA) biriyle ilişkiniz varsa ve Birleşik Krallık’ta size katılıyorsa, burada yaşamak için İngiltere Yerleşim Vizesi alması gerekmez. Eşiniz AEA’dan değilse ve İngiltere’de size katılıyorsa, aile vizesi başvurusunda bulunabilirsiniz.

İngiltere’de yaşama ve çalışma haklarınız 31 Aralık 2020’den sonra değişecektir. Brexit’ten sonra İngiltere’de nasıl kalabileceğinizi kontrol etmeniz önemlidir. Sürekli olarak İngiltere’de yaşama hakkınız varsa, eşinizin sizinle birlikte yaşaması için başvurabilirsiniz. Bu kişi ile ilişkiniz:

Eş Durumunda İngiltere Vizesi

Kocanız, karınız, medeni partneriniz, önerilen medeni partneriniz veya nişanlınız olabilir. En az 2 yıl birlikte yaşadığınız partneriniz olması gerekmektedir. İngiltere’de kendi vizenizle yaşıyorsanız, eşinizin aşağıdakilerden birini yapması gerekir:

  1. Kademe (Genel) vize sahibine bağımlı olarak başvurmak;

Tier 4 vize sahibine bağımlı olarak başvurmak.

Eğer bir mülteciyseniz veya insancıl korumanız varsa, eşinizin aile birleşimi ile İngiltere Yerleşim Vizesi başvurusu yapması gerekir. Kurallar, her bir ilişki türü için farklıdır, ancak her zaman, onları desteklemek ve ilişkinizin orijinal olduğunu kanıtlamak için yeterli paranız olduğunu göstermeniz gerekir. Eşiniz İngiltere dışından başvuru yapabilir. Ayrıca, İngiltere’nin içinden de başvurabilirler.

Orijinal vizeleri 6 ay veya daha az süreliyle, hâlâ İngiltere’de iken ortak vizeye geçmelerine izin verilmeyecektir. İngiltere’den ayrılıp aile olarak yeniden başvurmak için başvuruda bulunmaları gerekir. Eşiniz veya nişanlınız, Birleşik Krallık’ta kalma hakkınıza bağlı olarak İngiltere’de size katılırsa, sponsor olarak kendinizi gösterebilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver