Etil Alkol Kullanım Alanları

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etil alkol nedir ve nerelerde kullanılır sorusu sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Aynı miktar alındığında etanol içerisinde daha az enerji bulunur, bu nedenle daha az göndermeniz gerekmektedir. Etanolle çalışan araçlar benzinle çalışan araçlara göre yüzde 30-40 fazla yakıt yakmaktadır. Bunun sebebi etanolün içerisinde daha az enerji olmasıdır. Diyelim ki araçta modifiye çalışmaları yaptırtarak, motoru güçlendirdiniz, turboyu daha büyük taktırıp daha büyük basınç değerlerine çıkabiliyorsunuz; aynı zamanda enjektörün gönderebileceği yakıt miktarı fazla olursa aracı etanolle çalıştırabilirsiniz.

Etil alkol yüzde yüz saf olarak kullanılmayabilir; benzin karışımı ile de kullanabilirsiniz. Yakıt olarak etanolün E50, E85, E100 olarak varyasyonları bulunmaktadır. Buradaki sayı yakıt içerisindeki etanol miktarını belirtmektedir. Yani E50 ise, yakıtın içerisinde yüzde 50’si benzin yüzde 50’si normal pompa benzin demektir. Araştırmacılar etil alkolün yakıt olarak kullanıldığında çevreye daha az yan ürün saldığını ve tamamen yandığını belirtmektedirler.

Etil Alkol Fiyatları

Etil alkol fermantasyon ve damıtma süreçleri ile elde edilen bir alkol türevidir. Damıtma süreci etil alkolün gıda olarak kullanımını etkileyecektir. Burada fermantasyon nedeniyle bekleme süresi gerektirir. Üretim süreçlerinde işçilik maliyeti yüksektir ve bu durum etil alkol fiyatının artmasına neden olmaktadır.

Etil alkol fiyatları süreli değişkenlik göstermektedir. Bizler Derman Etil Alkol olarak en uygun fiyatlı etil alkol satışı yapmayı hedef edinmekteyiz. Müşteri memnuniyeti bizler için çok önemlidir. bunun için hizmet kalitesi ve fiyat dengesini çok iyi kurabilmekteyiz.

Bu Yazıya Tepki Ver