Etimesgut Havaalanı’ndan Gazze’ye Yardım

image_658172a445fd4_xFqy0U
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etimesgut Havaalanı, Gazze’ye yardım seferlerine devam ediyor.

Etimesgut Havaalanı artık pistine Gazzelilerin ‘şükür’ secdesi yaptığı bir havaalanı. En gözde uçakları ise ‘Koca Yusuflar’, yani Türkiye’nin stratejik özelliklere sahip A400M nakliye uçakları.

Bu günlerde, dünyanın en ağır yüklerini sırtlanıyor Koca Yusuf nakliye uçakları. Yolcularının kiminin kolu, kiminin bacağı, hepsinin de vatanları yok artık. Onlar dünyanın ölümlerini izlediği, Türkiye’nin ise el uzattığı mazlum Gazzeliler.

Korku ve Umuda Dokunan Görüntüler

Seferlerin birinde, bir çocuk kucağında bombalamadan kalma izlerle hala büyük bir korkuyla bakıyor. Bir kız çocuğu ise Türk sağlık görevlisinin elini sıkı sıkı tutuyor – sanki ‘beni asla bırakma’ diyor. Bir diğer hasta ise katlanabilir sedye ile indiriliyor, elleri ve yüzü kara bir isle kaplı ve başı sargılı.

Daha da iç karartıcı olan ise, korkudan iki büklüm duran bir başka hasta. Kocaman gözleri, ‘ölümden gelmenin’ ne demek olduğunu anlatıyor. Sağ elinde damar yolu açık olan diğer bileği bükük. Koskoca dünya tutmadı ki bu elleri.

Bir baba, koşarak iniyor ‘Koca Yusuf’tan. Etimesgut Havaalanı’nın pistine kapanıyor, secde ediyor ve şükrediyor. Allah’a şükrünü de şehadet parmağını kaldırarak gösteriyor. Bu görüntüler, sağlık görevlisinin gözlerine dokunan vicdani bir an.

Bu babanın da sarı eşofmanlı oğlu hala bombardımanın kapkara tozunu taşıyor.

Yaralıların Tahliye Seferleri Devam Ediyor

Dün Gazze’den Türkiye’ye 6. tahliye seferi gerçekleştirildi. 101 hasta ve yaralı ile 106 refakatçi daha Ankara’ya getirildi. Hastalar ambulanslarla Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri ile Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Sağlık görevlileri, bu yaralı çocukların yüzündeki ‘kara’ lekeleri tek tek sildi. Ancak, İsrail’in sivilleri hedef alan bombardımanlarıyla insanlığın yüzündeki ‘kapkara leke’ her geçen gün daha da karanlıklaşıyor.

Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

Bu Yazıya Tepki Ver