Ev Yapımı Salça

Ev yapımı salça sağlıklı yaşam için oldukça önemli vitaminleri içerisinde barındırır.

ev yapımı salça (2)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ev yapımı salça sağlıklı yaşam için oldukça önemli vitaminleri içerisinde barındırır. Yüzyıllardır tüketilmekte olan bir üründür ve en çok domates salçası tercih edilmektedir.

Antep yöresel ürünler bünyesinde yer alan ev yapımı salçaların bir kaşığında yüksek oranda A vitamini, likopen ve C vitamini yer almaktadır. Bu neden ile düzenli olarak kullanılan domates salçası insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Ev yapımı salça tamamen doğal olarak tarlalarda yetiştirilen domatesler ile üretilen, içerisinde hiçbir koruyucu madde bulunmayan, evlerde geleneksel üretim yöntemleri ile imal edilmiş olan, tamamen hijyenik, sağlıklı ve doğal ürünlerdir.

Domates salçası en çok tercih edilen salça çeşidi olsa da biber salçası da oldukça fazla kişi tarafından tercih edilmektedir. Biber salçaları, tıpkı domates salçası gibi mutfakların vazgeçilmezleri arasındadır. Yemeklerde ve kahvaltıda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Antep Yöresel Ürünler sitesi domates ve biber salça çeşitlerini en uygun şartlar ile acılı ya da acısız seçenekleri ile tüketicilerine sunmaktadır. Dileyen müşterilerimize özel olarak istedikleri oranda domates ve biber salçasını karıştırarak sunabilmektedir.

Ev Yapımı Salçalar Nasıl Saklanmalıdır?

Ev yapımı domates ya da biber salçası saklanırken, içerisinde bulunduğu kavanozun üst kısmına zeytinyağı dökerek kullanım süresi uzatılabilmektedir.

Antep Yöresel Ürünler sitesi tarafından sunulan salçalar, hangi üründen yapılmış olursa olsun yemeklerde ve kahvaltılarda güven ile kullanılabilmektedir.

Özellikle Gaziantep ilimize ait olan güneşte kurutma ev yapımı salça Antep yöresel ürünler verilerine göre en çok tercih edilen salçaların başında gelmektedir.

Kaynak: https://antepyoreselurunler.com/urun-kategori/ev-yapimi-salca/

Bu Yazıya Tepki Ver