Evleri yakıp ağaçları kesen Ermeniler, bu kez de hayvanları telef etti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Azerbaycan’ın tarihi zaferi sonrası Ermenistan‘ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’dan çekilme kararı sonrası Kelbecer’i terk etmeye başlayan Ermeni askerler ve vatandaşlar bu kez de at ve eşekleri telef etti. Bir Rus gazeteci tarafından paylaşılan görüntüde, Ermenilere ait ve eşekleri taşıyamadıkları gerekçe gösterilerek, hayvanların başının kesildiği görüldü.

EVLERİ DE YAKMIŞLARDI

27 yıldır işgal altında tuttukları Kelbecer’i terk eden Ermeniler, daha öncede evleri, kamu binalarını ve ormanlık alanları yakmıştı.

Evleri yakıp ağaçları kesen Ermeniler, bu kez de hayvanları telef etti

10 GÜNLÜK EK SÜRE VERİLDİ

Öte yandan, Azerbaycan, iklim şartları ve doğa koşulları nedeniyle Kelbecer’in boşaltılması için Ermenistan’a 10 gün ek süre verdiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, “Ermenistan’ın yaşadığı zorluklar ve insani sebeplerden, Azerbaycan Ermenistan’a 10 gün ek süre vermeye karar verdi. Kelbecer’in devir tarihi 15 Kasım’dan 25 Kasım’a ertelendi” ifadelerine yer vermişti.

Erteleme talebinin Kelbecer’den Ermenistan’a giden tek yoldaki yetersiz geçiş kapasitesi ile bağlantılı olduğunu söyleyen Hacıyev, Azerbaycan’ın insani nedenlerle erteleme talebine onay verdiğini ifade etmişti. Rusya‘nın ara buluculuğunda Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Kasım’da yapılan anlaşma gereği Ermenistan ordusunun 15 Kasım’da Kelbecer’i terk etmeye başlamıştı.

Evleri yakıp ağaçları kesen Ermeniler, bu kez de hayvanları telef ettiEvleri yakıp ağaçları kesen Ermeniler, bu kez de hayvanları telef etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Bu Yazıya Tepki Ver