Eylülde Artan Solunum Enfeksiyonlarına Karşı Uzman Tavsiyesi!

Screenshot_9
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eylül ayıyla birlikte artan solunum yolu enfeksiyonlarının özellikle çocuklar üzerindeki etkileri hakkında, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ateş Kara’nın görüşlerini sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bakan Koca’nın aktardığına göre, Prof. Dr. Kara, bu mevsimde solunum yolu enfeksiyonlarının, özellikle çocukların okul, kreş ve ana sınıfına dönüşüyle arttığına dikkat çekti. Çocukların bir araya gelerek, kendi üzerlerinde taşıdıkları mikroorganizmaları birbiriyle paylaştığına ve bu sebeple ilk ay içerisinde sıkça hastalandığına işaret etti.

Prof. Dr. Ateş Kara, çocukların okul ortamında daha çok mikroorganizmayla temas ettiğini belirtti. Bununla birlikte, bazı temel önlemlerle bu enfeksiyon riskini azaltmanın mümkün olduğunu ifade etti. Kara, çocuklara el yıkama alışkanlığının kazandırılmasının, teneffüs sırasında açık havada bulunmalarının ve ders aralarında sınıfın havalandırılmasının enfeksiyon riskini azaltmada kritik önem taşıdığını vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver