Facebook Ana Sayfası Artık Farklı Çalışıyor

2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Facebook ve Instagram üzerinde değişiklikler hız kesmeden devam ediyor. Sosyal medya platformları, son günlerde açıkladığı yeni özellikler ile ivme kazanmak istiyor. Instagram tarafında Tiktok’a karşı hamleler gelirken, Facebook ise eski günlerine geri dönmek istiyor.

Meta tarafından yapılan bildirime göre, Facebook ana ekranında kronolojik sıralama özelliği başlıyor. Yani takip ettiğiniz arkadaş, grup ve sayfa gönderileri, ana ekranınıza kronolojik sırada gelebilir olacak. Yeni özellik ile birlikte tarihsel sıralamaya göre akışlar oluşturulacak. Ağustos 2022 itibariyle güncelleme ABD dışındaki ülkelerde de aktif hale gelecek. Türkiye’de ne zaman aktif olacağı henüz net bir şekilde belli olmasa da, çok zaman almaması bekleniyor.

Ana Sayfa Akışında Değişiklik

Güncellemeyi alan kullanıcılar, uygulamayı açtıklarında, ana sayfa arkışı karşılarına gelecek. Meta’nın makine öğrenimi (ML) desteğiyle kişiselleştirilen ana sayfada, akışlar sekmesi üzerinden takip ettiğiniz tüm hesapların gönderilerini kronolojik olarak görebileceksiniz.

Birden fazla Facebook hesabını yönetenler ya da Facebook hesabını profesyonel bir şekilde inşa edenler için SMM panel hizmetleri aktif durumdadır. Sizler de sosyal medya paneli kullanarak, Facebook hesabınızı ivmeli bir şekilde büyütebilir ve gelişmeleri kolay bir şekilde takip edebilirsiniz.

Mark Zuckerberg (Meta CEO’su) tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların büyük çoğunluğu tarafından istenen bir güncelleme olduğu ve pozitif dönüşler alacağını belirtti.

Facebook’un Ana Sayfa sekmesi nasıl kullanılır?

Tiktok’a benzer bir durumu Facebook için de görüyor olacağız. Tiktok’un “sizin için” sayfası gibi Facebook üzerinde de “sizin için önerilenler” sayfası yer alacak. Bu sayede etkileşimin ve uygulama kullanım süresinin artması hedefleniyor.

Algoritmik öneriler yoluyla oluşacak sayfada tarafınızın beğenebileceği içerikler yönlendirilecek. Ayrıca ana sayfa üzerinden reels oluşturabilme ve diğer kullanıcıların reelslerini görebilmek mümkün olacak.

Facebook’u çoğunlukla ana sayfa sekmesi üzerinden kullanıyorsanız, Facebook yapay zekası devreye girecek ve sizin önceki etkileşimlerinizden yola çıkarak, beğenebileceğiniz gönderileler karşınıza çıkacak.

Facebook’un Yayınlar sekmesi nasıl kullanılır?

Facebook’u iOS işletim sistemi üzerinden kullananlar için uygulamanın altında yer alan; Android kullanıcıları için ise üst tarafta kısayol çubuğunda yer alan akışlar sekmesi ile öneri almamayı seçebilirsiniz. Bu sayede sadece, tanıdığımız kişi, grup ve sayfaların içerikleri karşınıza çıkar.

Bu sekmeyi kişiselleştirmeniz de mümkün olacak. Filtreleme yapabilecek ya da favori kullanıcıları işaretleyerek sadece onların gönderilerini görebileceksiniz. Filtreleme ve kişiselleştirmeler ile birlikte kullanıcıların daha keyifli ve verimli zaman geçirmesi sağlanacak.

Facebook tarafında yapılan gelişmeler ile, sosyal medya platformu eski günlerine geri dönmek istiyor. Özellikle genç yaşta kullanıcıları geri kazanmak isteyen Facebook, bu amaç doğrultusunda çok sayıda güncelleme yapmayı planlıyor.

Sizler de Facebook hesaplarınızı profesyonel bir şekilde yönetmek istiyorsanız, SMM panel bayilik hizmetleri ile hesaplarınızı bir adım öne çıkartabilirsiniz. Özellikle küçük işletmelerin Facebook üzerinden satışlarına yardımcı olacak ve etkileşimi artıracak çok sayıda özelliğe sahip, sosyal medya bayilik paneli herkes için uygun paketler sunuyor.

Kaynak: https://kurumedya.com

Bu Yazıya Tepki Ver