Fatura Entegratörü Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Faturalama zorunluklukları bulunan işletmelerin rahatlıkla kullanabildiği e-fatura sistemi bir çok avantajı bünyesinde barındıran yasal bir sistemdir. Farklılık göstermek ile birlikte birden fazla fatura düzenlemesi gereken vergi mükelleflerine kendilerinze özel bir prosedür ve sistem ile kullanamaması yani alt yapısının yetersiz olmasın durumunda teknik ve yasal açıdan gerekli bilgi, altyapı ve yasal yükümlülüklerin kullanılabilmesi için aracı yani entegratör kurumlar kulanılabilir. Entegratörler aracılığı ile online fatura kesebilirsiniz. Ayrıca online olarak e-fatura gönderip alabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı bu tarz sistemlerin kullanımına onay vermektedir. Herhangi bir sorun olmadan sizde birfatura ve foriba gibi sistemler ile e-fatura kesebilirsiniz.

Ayrıca belirtmeliyiz ki efatura işlemlerinde herhangi bir çıktı almanız ya da iletmeniz gerekmez. Tamamen dijital olarak gönderim ve alım sağlayabilirsiniz. Bu durum size hem lojistik hemde kırtasiye masrafı adı altında toplayabileceğimiz masraflardan kurtaracaktır. İstemeniz ve istenmesi durumunda tabi ki dijital ortamda olan faturanızı çıktı alarak kağıt formuna yani fiziki forma dönüştürebilişiniz. Sizde dijitalleşen dünya da e-fatura sistemi ile çağa ayak uydurun.

E-fatura Yasal Olarak Bir Sorun Oluşturur Mu?

E-fatura Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onay almış ve dünya genelinde kullanımı ile ülkemizde de kullanımı açısından herhangi bir yasal sorun oluşturmayan fatura formatıdır. İşlemler fiziki faturaya kıyasla daha kolay ve güvenli olması sebebi ile daha çok tercih edilmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver