Fenerbahçe Beko, Dimitris Itoudis ile Yollarını Ayırdı

image_6579e34c82f5a_XChsMk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarı Lacivertliler, Avrupa ve Ligde Aldıkları Mağlubiyetlerin Ardından Karar Aldı

Fenerbahçe Beko, Avrupa’da ve ligde peş peşe gelen mağlubiyetlerin ardından Yunan başantrenör Dimitris Itoudis ile yollarını ayırdı. Sarı-lacivertli kulüp, 2022-23 sezonundan bu yana baş antrenörlüğünü yapan Itoudis ile yollarını ayırdıklarını duyurdu.

Itoudis’e Teşekkürler ve Başarılar Dilemekten

Fenerbahçe Beko’dan yapılan açıklamada, “Dimitris Itoudis ile yollarımız ayrılmıştır. Fenerbahçe Ailesi’ne verdiği katkılardan dolayı Itoudis’e teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki döneminde başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

Beklentilerin Uzağında Kalan Bir Süreç

Geçen sezon takımın başına geçen Itoudis, 3 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Ancak, 53 yaşındaki teknik adam beklentilerin uzağında kalarak hayal kırıklığı yarattı.

Avrupa ve Ligdeki Başarısız Sonuçlar

Fenerbahçe Beko, geçen sezon Türk Hava Yolları Avrupa Ligi’nde play-off turunda Olympiakos’a elenerek Dörtlü Final’e katılamadı. Süper Lig’de ise play-off yarı finalinde Anadolu Efes’e yenilerek şampiyonluk şansını kaybetti.

Yeni Takviyeler

Fenerbahçe Beko, yaz döneminde kadrosuna Papagiannis, Sertaç Şanlı, Sestina ve Yam Madar gibi oyuncuları dahil etti. Ayrıca, Raul Neto’nun sakatlanması sonrası Nick Calathes ile anlaşma sağlandı.

Itoudis’in Performansı

Itoudis ile birlikte Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi’nde iyi bir başlangıç yaptı ve ilk 6 maçın 5’ini kazandı. Ancak, sonrasında takımın performansında düşüş yaşandı.

Fenerbahçe Beko, iç sahada başarılı olurken, dış sahada sorunlar yaşadı. Itoudis yönetimindeki ekip, deplasmanda oynadığı 8 maçın 7’sini kaybederek zirveden uzaklaştı.

Mağlubiyet Serisi

Fenerbahçe Beko, son maçlarda da başarısız bir performans sergiledi. İspanya’da Baskonia ve Barcelona’ya mağlup olan sarı-lacivertli takım, Süper Lig’de deplasmanda Anadolu Efes’e yenildi.

Koç ve Takıma Yönelik Eleştiriler

Itoudis’in takımının, maçların son bölümlerinde sıkıntı yaşaması ve birçok karşılaşmayı dördüncü çeyrek performansıyla kaybetmesi üzerine Yunan koç ve takıma yönelik eleştiriler artmıştı.

Itoudis, daha önce Panathinaikos’ta Obradovic’in yardımcılığını yapmış ve CSKA Moskova’da görev alarak 2 Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver