Fermuar Ne İşe Yarar?

Screenshot_3
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Elbise, çanta, çizme ve benzeri eşyanın yaka, cep gibi açılıp kapanması gereken yerlerine dikilerek yerleştirilir. Üzerindeki sürgü çekilince karşılıklı dişlerinin birbirine geçmesi ve kenetlenmesi suretiyle dikildiği kumaş veya derinin iki parçasını birleştiren şerit biçiminde araca fermuar denir. Fakat fermuarın tek bir dişinin bile bozulması ya da kırılması işlevini yerine getirememesine neden olur. Günümüzde sıklıkla kullanılmaktadır. Fermuar çeşitleri kullanım alanlarına göre farklılık gösterir.

 

Fermuar Çeşitleri Nelerdir?

Fermuar günümüzde hemen hemen her giysi veya eşyanın üzerinde görülebilir. Genellikle metal malzemeden yapılır. Kullanım alanlarına göre çeşitlidir. Mont fermuarı, kaban fermuarı, ceket fermuarı, çanta fermuarı, cüzdan fermuarı, pantolon fermuarı, bot fermuarı, çizme fermuarı, ayakkabı fermuarı bunlardan sadece bazılarıdır.

 

Ayrıca gizli fermuar, kemik fermuar, metal fermuar, su geçirmez fermuar ve naylon fermuar olarak gruplara ayrılır. Hepsinin kullanım yeri ve özellikleri farklıdır. Örneğin gizli fermuar dışarıdan görünmeyen yapıdadır. Metal fermuar ise çeşitli renkler metallerden yapılmıştır. Su geçirmez fermuar özellikle dalgıç kıyafetlerinde kullanılır. Daha detaylı bilgi için https://www.ecefermuar.com.tr/ sitesinden destek alabilirsiniz.

 

Bu Yazıya Tepki Ver