Filistin’de İletişim ve İnternet Hizmetleri Tamamen Kesildi

image_6582bcac0e24e_NQrjc4
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jawwal ve Ooredoo’dan Açıklamalar

Filistin’in telekomünikasyon alanında hizmet veren şirketlerden Jawwal ve Ooredoo, Gazze Şeridi’nde yaşanan iletişim ve internet hizmetlerinde tamamen kesinti olduğunu duyurdu.

Jawwal Açıklaması

Jawwal, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlaması ile birlikte hizmetlerinde yedinci kesintiyi yaşadıklarını belirtti. Şirketin açıklamasında, “Devam eden saldırılar nedeniyle Gazze Şeridi’ndeki tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Ooredoo Açıklaması

Ooredoo şirketi ise Gazze Şeridi’nin güneyi, merkezi ve kuzeyindeki iletişim hizmetlerinde yaşanan kesintinin yedinci olduğunu bildirdi.

İsrail’in Saldırıları

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar sonucunda bölgedeki su, yiyecek, ilaç, elektrik ve yakıt tedariki kesilirken, iletişim hizmetleri de sık sık kesintiye uğruyor.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarının başlamasından bu yana, Gazze Şeridi’yle iletişimi ve internet ağlarını kasıtlı olarak kestiğini belirterek, saldırıların acilen durdurulması çağrısında bulunuyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki “Gazze” oylaması ise ertelendi.

Bu Yazıya Tepki Ver