Filistin’de Yeni Hükümet Kurma Görevini Üstlenen Mustafa, Abbas’a Mektup Gönderdi

image_65f535e3b562f
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mustafa, Hükümeti Kurma Görevini Kabul Etti

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, Mustafa, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a gönderdiği mektupta 19. hükümeti kurma görevini kabul ettiğini duyurdu. Mustafa, hükümeti kurma görevinin kendisine verilmesinden onur duyduğunu belirtti.

Gazze’ye Vurgu Yapıldı

Mustafa, mektubunda Gazze’ye yapılan saldırılara işaret ederek, “Gazze olmadan devlet olmaz, Gazze’de de Kudüs ve Batı Şeria’dan uzak bir devlet olmaz.” ifadesini kullandı. Ayrıca, İsrail’in uyguladığı ekonomik abluka ve Filistin fonlarına el koyma uygulamalarını hatırlattı.

Yeni Hükümetin Vurgulanması

Mustafa, yeni hükümetin onaylanır onaylanmaz Gazze Şeridi’nde yaşayan halkın acılarını dindirmek için çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, uluslararası meşruiyet kararları doğrultusunda mültecilerin geri dönüşünden bahsederek Filistin’in özgürlüğe ulaşma çabalarını vurguladı.

Ulusal Mutabakat Eleştirisi

Filistinli gruplar, ulusal mutabakat olmadan yeni Başbakan atanmasını eleştirmişti. Abbas’ın, ulusal mutabakata varılmadan Mustafa’yı Başbakan olarak atamasının bölünmeyi derinleştirdiğini ifade etmişlerdi. Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Ulusal Girişimi, bu kararın bölünmeyi derinleştirdiğini açıklamıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver