Flamingolarla Renklenen Sazlıklar, Doğaseverlerin Uğrak Yeri Haline Geldi

image_65c3567121ce1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akgöl Sazlıklarında Göçmen Kuş Türü Sayısında Artış Gözlemlendi

Yıl başından bu yana bölgeye gelen flamingolarla renklenen sazlıklar, fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Osman Nurullah Berk, “kuş cenneti” olarak bilinen Akgöl sazlıklarında yaptıkları gözlemlerde göçmen kuş türü sayısında artış gözlemlediklerini söyledi. Akgöl’ün, Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olduğunu belirten Berk, şöyle konuştu:

“Başlatılan ıslah projesiyle su seviyesi günümüzde tekrar artış gösterdi ve sazlık alan yeniden hayat buldu. Artan su seviyesine bağlı olarak sazlıkların yeniden canlanması, şehir merkezinden uzak izole bir yapıya sahip olması, sazlıkların bölgedeki kirli suyu filtre etmesi, özellikle göçmen kuşlar için Akgöl sazlıklarını güvenli bir liman haline getiriyor. Alan, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince sürekli gözetim altında tutularak özveriyle korunuyor. Geçen ayın ikinci haftasında, kış ortası su kuşu sayımlarında 40’a yakın kuş türünü kayıt altına aldık.”

Doğaseverler Flamingolarla Yavrularını Görme Şansı Buldu

Berk, alana hakim bir noktada kuş gözlem kulesinin olmasının doğaseverlerin rahatlıkla kuşları ve manzarayı izlemelerine olanak sağladığını dile getirdi. Doğaseverlerden Mehmet Salih Açar, tavsiye üzerine sazlığa geldiğini kaydetti. Onlarca flamingoyu yavrularıyla görme ve fotoğraflama şansı bulduklarını vurgulayan Açar, “Çok güzel ve doğal bir ortamla karşılaştık. Gerçekten burası kuş cennetini andırıyor. Doğanın bize değil, bizim doğaya daha çok ihtiyacımız var” dedi. Doğaseverlerden Yalçın Savran da hafta sonları fırsat buldukça Akgöl’e geldiğini söyledi.

Bu Yazıya Tepki Ver