Ford, Akıllı Teknolojiler Konusunda Öncü Olmayı Başardı!

Screenshot_1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Dünyanın en fazla tercih edilmekte olan Amerikan markası otomobil üretimi yapan Ford, birbirinden şık, oldukça tasarruflu ve ekonomik otomobil tasarımları ile dikkat çekmeyi başarıyor. 1903 senesinde Amerikalı iş insanı ve mühendis Henry Ford önderliğinde kurulmuş olan şirket, nerede ise her ülkeye ihraç edilmekte olan binek, pikap ve kamyon gibi araçların üreticisi olarak biliniyor.

Ford Motor Company, Henry Ford tarafından 1903 senesinde Amerika’da kurulmuştur. Ford Motor Company şirketi, Henry Ford ve oğlu Edsel’in de aralarında bulunduğu toplam 12 kişilik bir kadroya sahip olduğu biliniyor. Dünyanın en büyük aile işletmesi olarak da biliniyor.

Ford otomobil şirketini kurmadan öncesinde Henry Ford, ilk aracını evinin bodrumunda üretiyor. 1886 senesinde yapımını tamamlamayı başardığı dört tekerlekli bisikletinde 4 beygir güce sahip olan motor, dişli kutusu ve dümen yogası kullanıyor.

Henry Ford,  hareketli montaj hattının mucidi olup, seri araç üretiminin de öncüsü olarak biliniyor. Ford Motor Company, hareketli montaj hattı ile 700 dakikada üretilmekte olan otomobili sadece 90 dakikalık bir süre içerisinde üretmeyi başarıyor. 1903 senesinde başlamış olduğu otomobil üretimlerinde 4 sene süresince otomobillerinde logo kullanmıyor. Ford, 1907 senesinde hala bugün kullanmakta olduğu mavi oval Ford logosunu kullanıyor.

İlk otomobil üretimini Ford, 1903 senesinde resmen başlatıyor. Hareketli montaj ile seri üretimi kullanmayı tercih eden Ford, ilk model aracı Model A’yı üreterek 850 dolar karşılığında Dr. Pfennig’e satıyor. 1925 senesinde Ford, Lincoln Motor Company’i satın alıyor. Ford satın almış olduğu firmayı lüks otomobillerinin üretimi için kullanmayı tercih ediyor.

1933 yılında bir uçak şirketi kuran Ford, satışların düşük olması nedeni ile uçak şirketini kapatıyor. Ford, Ford GT 40 modeli ünlü yarış otomobilini Le Mans yarışına sokuyor, 24 saat sürmüş olan araç dayanıklılık yarışı sonucunda araç 4 defa üst üste şampiyon oluyor.

Ford her zaman göz alıcı görünümü, akıllı teknolojileri ve üstün performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Ford fiyat listesini inceleyerek Ford marka araç sahibi olmak isteyenler bütçesine uygun otomobile ulaşabilir.

Karakteristik LED farları, yeni ön ızgara takımları ve akıllı teknolojiler ile Ford Fiesta 2022 meraklılarını hayran bırakıyor.

Ford Focus 2022, wagon, station ve hatchback olarak üç değişik gövde çeşidi ile sunuluyor. Her amaca yönelik biçimde tasarlanmış olan Ford Focus 2022, uzun yolculuklarda rahat sürüş keyfi yaşatırken akıllı teknolojileri ve üstün performansı ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver