Fransız Dışişleri Bakanı: “Uluslararası hukuka uygun bir ateşkes olmalı”

image_65c11817bdc9b_boVfml
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala




Fransız Dışişleri Bakanı: “Uluslararası hukuka uygun bir ateşkes olmalı”

Fransız Dışişleri Bakanı Sejourne, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü

Fransız Dışişleri Bakanı Sejourne, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmenin ardından Batı Kudüs’te düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

“Uluslararası hukuka uygun bir ateşkes olmalı”

Sejourne, “Uluslararası hukuka uygun olarak, acil ve sürdürülebilir bir ateşkes olmalı ve daha fazla insani yardım sağlanmalı.” açıklamasında bulundu.

Gazzelilerin yaşadığı zorluklar

Dışişleri Bakanı Sejourne, Gazzelilerin 4 aydır bombalandığının, kuşatma altında olup temel gıda maddelerinden mahrum bırakıldıklarının altını çizdi.

İki devletli çözümün önemi

İki devletli çözümün “elzem ve acil” olduğunu belirten Sejourne, barış görüşmelerinin yeniden başlatılması marifetiyle “iki devletin yan yana, barış içinde yaşadığı siyasi bir çözüm” bulunması çağrısı yaptı.

Fransız Bakan’dan Filistinlilere destek

“Filistinlilerin, Gazze veya Batı Şeria’dan gönderilmesi hiçbir koşulda söz konusu olamaz” diyen Sejourne, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik “yasa dışı yerleşimci şiddetini” kınadıklarını ve bunun derhal sona ermesi gerektiğini söyledi.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190’ı kadın olmak üzere 27 bin 478 Filistinli öldürüldü, 66 bin 835 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.


Bu Yazıya Tepki Ver