Gazlı Piston Ölçüleri Hakkında

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Silindirlerin içerisindeki gazların yakıldığında pistonlar aşağıya doğru hareket etmektedir. Krank milleri de bu sayede dönmektedir. Pistonlar da silindirlere gelen havalar ve yakış karışımlarını sıkıştırmaktadırlar. Yani pistonlar, araçların motorlarındaki yanma enerjilerini mekanik enerjilere çeviren parçalar olmaktadır. Sıkıştırma oranları da ne kadar fazla olursa motorların verimleri de o kadar artacaktır. Bu yüzden bu verimi almak için de motorlara uygun olan gazlı piston ölçülerini öğrenmeniz gerekmektedir.

Pistonun Yapısı

Pistonların çevrelerinde metal halkalar bulunmaktadır. Bu halkalar da pistonların silindirlere oturmasını sağlayacağı gibi gazların sızmalarını ve yağların da odaya girmesini de engellemektedir.

Gazların yakılmasıyla pistonların hareket haline geçmesi de şu şekilde gerçekleşir; pistonların üst kısımlarında, motor üst bloklarında yanma hücresi boşlukları bulunmaktadır. Bu bölgeye de temiz yakıt ve hava, bujiler yardımıyla ateşlenmektedir. Ateşlendiği zaman patlayan yakıtlarda pistonları hareket ettirmektedir.

Bu pistonların yapılarına uygun bir şekilde gazlı piston ölçüleri tercih etmeniz gerekecektir. Aksi takdirde istenilen verimleri alamayacağınızın yanı sıra olumsuz sonuçlarla da karşı karşıya kalabilirsiniz.

Günümüzde gazlı pistonların pek çok kullanım alanı bulunmaktadır. Bu kullanım alanlarına göre farklı ölçüler de parçalarda sizlere sunulmaktadır. Sizlerde eğer ki gazlı piston kullanıyorsanız kullanım alanlarınıza göre gazlı piston ölçülerini de doğru seçiniz. Yanlış seçilen bir ölçü sizlere zarardan başka bir şey vermeyecektir. Bu yüzden bu konuda oldukça önemlidir.

https://yenmak.com.tr/tr/piston-pistonpimi

Bu Yazıya Tepki Ver