Gazze’de Su Krizi Büyüyor: UNRWA Uyarıyor

image_65bfcbaec195e_ywrU28
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UNRWA, Gazze’deki Su Krizine Dikkat Çekiyor

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Gazze’deki su krizinin büyüdüğü konusunda uyarılarda bulunduğunu açıkladı. UNRWA’nın resmi hesabından yapılan açıklamada, “Su hayattır, Gazze ise susuz yaşıyor.” ifadelerine yer verildi.

İsrail Bombardımanı Temiz Su Erişimini Sınırlıyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik “acımasız bombardımanı” nedeniyle temiz suya erişimin sınırlı olduğu vurgulandı. UNRWA’nın açıklamasında, İsrail saldırılarının altyapıyı tahrip etmesi ve yardımların sınırlı bir şekilde yapılabilmesi sonucunda Gazze’de insani krizin büyüdüğü ve binlerce savunmasız Gazzelinin hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

UNRWA Genel Komiseri Sesini Yükseltiyor

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, “İzlemekte olduğumuz insani felaketle boğuşan Gazze’deki insanların kötü durumuna dikkat çekmek için sesimizi yükseltmenin bedelini mi ödüyoruz?” şeklinde konuştu. Lazzarini, Gazze’deki insanların çektiği zorluklara dikkat çekmek için uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

UNRWA’nın İşlevi ve İsrail’in İddiaları

BM üyesi devletlerin katkılarıyla finanse edilen UNRWA, 1950 yılından bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş konumunda bulunuyor. Ajans bugün 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlamaktadır. Ancak UNRWA’nın faaliyetlerini sürdürdüğü süre boyunca İsrail tarafından tesislerine saldırılar düzenlendi, gıda ve ilaçlar yok edildi.

UNRWA’ya Destek Kesiliyor

İsrail’in UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarında yer aldığına dair iddialarının ardından Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya UNRWA’ya yönelik finansal desteğini geçici olarak durdurma kararı aldıklarını duyurdu. Norveç, İrlanda ve İspanya ise UNRWA’ya desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Bu Yazıya Tepki Ver