Gazze’deki Hastanede İsrail Askerlerinin Baskını Sonucu 2 Yaralı Hayatını Kaybetti

image_657ad82da1f40_5BUSYo
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’ndeki Kemal Advan Hastanesi’nde İsrail Askerleri Tarafından Baskın Düzenlendi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’nde İsrail ordusunun gerçekleştirdiği baskının sonuçları hakkında açıklama yaptı.

İsrail Askerleri, Sağlık Personeline Müdahale İzni Vermedi

Açıklamada, İsrail askerlerinin hastane personeline acil servisteki yaralıları tedavi etmesine izin vermediği belirtildi. Bu nedenle 2 yaralının hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yaralılar Hastanenin 2. Katında Toplandı

İsrail güçlerinin, yaralıları hastanenin 2. katına toplamaya zorladığı ve onları su, yiyecek ve elektrikten mahrum bıraktığı kaydedildi. Ayrıca askerlerin katlar arasında dolaşımı da engellediği bildirildi.

Çocuklara Süt Verilmesi Engellendi

İsrail’in yoğun bakım ünitesinde bulunan 12 çocuğa süt verilmesini engellediği belirtildi. Açıklamada, elektriğin kesilmesi ve yaşam destek ünitelerinin durdurulması nedeniyle çocukların hayatını kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Hastane Müdürü ve Personel Alıkonuldu

İsrail’in hastane müdürü Ahmed el-Kahlut ile sağlık personeli ve yaralılardan oluşan 70 kişiyi alıkoyduğu belirtilen açıklamada, İsrail’in hastane personelini tehdit ettiği ve bombardıman altında olan hasta ve yaralıları Şifa Tıp Kompleksi’ne gönderdiği ifade edildi.

Gazze’deki İsrail İşgali Sonrası

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik sürekli ihlallere karşılık vermek amacıyla 7 Ekim’de kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Gazze’de yaşayan 1,9 milyon Filistinli ise barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun bir şekilde mücadele veriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver