Genç yazar Hüseyin Acun, edebiyat dünyasında iz bırakıyor.

WhatsApp Image 2023-10-01 at 18.51.14 (1)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Acun, 28 Şubat 1997 tarihinde İstanbul  Şişli de doğdu.Şu an İstanbul’un Beyoğlu semtinde yaşayan Acun, hayatına dair önemli dönemeçleri paylaştı. İlk öğrenim yıllarını Piyale Paşa İlkokulu’nda tamamladıktan sonra lise eğitimine Galata Teknik ve Endüstri bölümünde devam etti.

Acun, edebiyat ve şiir dünyasına olan ilgisini 14 yaşlarında bir çocuk sayensinde yalnız kalmaya ihtiyaç duyduğunda tercih ettiği mekan ise bir mezarlık oldu. Bir gün, küçük bir çocuk yanına yaklaşıp “Abi, Cemal Abi’yi tanıyor musun?” dediğinde, Acun hemen mezar taşındaki ismi araştırdı. Bu araştırma sonucunda modern Türk edebiyatının önemli aşk şairlerinden biri olan Cemal Süreya ile tanıştı. Cemal Süreya’nın eserlerini okuyarak şiirlerini ezberleyerek, edebiyat ve şiire olan ilgisini artırdı. Bu sürecin ardından 2021 Mart ayında ilk eseri olan “ZARİFE”yi yayımladı. ZARİFE, birçok insan için umut kaynağı haline geldi.

Nisan aylarında büyük bir kayıp yaşayan Hüseyin Acun, büyükannesini kaybetmenin etkisiyle içine daha fazla kapanarak, daha fazla okuma ve yazma isteği buldu. Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı Behçet Necatigil’in hayatını anlatan “Kelebeğin Rüyası” filmi ile Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur’u tanıdı. Acun’a edebiyatın aşk, umut ve ölümle nasıl iç içe olduğunu anlatan Ölüm şiirleri Antoloji, ve bir çok dergilik de yazdı. Ardından Özdemir Asaf’ın yazdığı “Lavinia Aşk Şiirleri” ile tanışarak, “Dilara” adlı aşk şiirlerini yazdı.

Hüseyin Acun, “Umudum bazen bittiğinde yazamadığım zamanlarda aklıma hep 5 şairin rakı masasında söylediği sözler geliyor, Özlemek için nazım var.

Mavi için Edip,

Rakı için Can Yücel,

Sevmek için Cemal Süreya

Sevda için Ahmed Arif Bazen özledim diyemezsin Nazım okuyorum dersin. “

Ayrıca, örnek aldığı şairler arasında Sait Faik Abasıyanık da yer alıyor. Acun, Sait Faik Abasıyanık’ın eserlerini okuyarak onunla daha da yakınlaştı. “Lüzumsuz Adam” ve “Tüneldeki Çocuk” gibi kitapları ile tanışan Acun, her bir kitabın satışının Darüşşafaka’ya yardım edildiğini öğrenince, edebiyatın güzelliklerini daha fazla insana ulaştırmak amacıyla “Bir Kitap Bir Mutluluk olarak” gelirlerin tamamını LÖSEV vakfında da eserlerini satmaya başladı. Tüm eserlerinin gelirlerini çocuklara bağışladı.

Ölüm şiirleri ile tanına Hüseyin Acun, Dört Ödül alarak kendini zirveye taşıdı. Şu anda Hüseyin Acun, insanları daha iyi anlamak için her bir kişiden bir hikaye olarak ele almayı planladığı “ALYA” adlı deneme ve öykü kitabı üzerinde çalışmaktadır. Edebiyatla iç içe olan ve umudu paylaşan bir yazar olarak, Acun’un gelecekteki eserleri de merakla beklenmektedir.

Bu Yazıya Tepki Ver