GIDA GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ PANDEMİ SÜRECİNDE ARTIYOR

İnsanların sağlığını doğrudan etkileyen gıda güvenliğinin önemi özellikle 2020 yılından bu yana hayatımızı etkileyen koronavirüs salgını sürecinde önemini arttırıyor.

tsckariyer (4)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsanların sağlığını doğrudan etkileyen gıda güvenliğinin önemi özellikle 2020 yılından bu yana hayatımızı etkileyen koronavirüs salgını sürecinde önemini arttırıyor. Çünkü artık besinlerin hijyeni, saklama koşulları, tazelikleri, menşei oldukça ehemmiyet gösteriyor. Bunun için işletmeler gıda mühendislerini istihdam etseler de uluslararası standartlarda üretim yaptıklarını ifade eden bir takım belgeleri de almak durumunda oluyorlar. İşte TSC Kariyer Enstitüsü, bireylerin bu alanda kendilerini geliştirmelerini sağlamak maksadıyla iso 22000 eğitimi veriyor.

ISO 22000 eğitiminin amacı nedir?

ISO standartları uluslararası standardizasyon kuruluşunun yazdığı ve gelişmiş ülkelerce uygulanan, bir çok alan için hazırlanmış olan normlar bütünü olarak ifade ediliyor. Bu standartlar yönetim sistemlerini kapsadığı gibi üretim sistemlerini hatta ürünlerin belgelendirmesini dahi kapsayabiliyor. Gelişmiş ülkeler gibi üretim yapmak isteyen kurtuluşlar bu standartlardan entegre oluyor. 22000 ise gıda sektöründe hizmet veren kuruluşların, özellikle de Avrupa Birliği normlarında üretim yapmaları için gerekli olan kriterleri ifade ediyor. Kuruluşlar bu standardı bilerek, kurallarını ve gerekliliklerini okuyarak, yerine getirerek ISO 22000 standardından akredite olabiliyor. Bu akreditasyon ise kuruluşun gıda güvenliğine, toplum sağlığına üretim faaliyetlerinin her aşamasında özen gösterdiğini ifade etmiş oluyor. Bir kuruluşun bu standardı bünyesine entegre etmesi özellikle yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği büyük otellerin, işletmelerin albenisini oldukça arttırıyor. Ülkemizin kalitesini arttırmak noktasında önemli rol oynuyor.

Kaynak: https://www.tsckariyer.com/gida-guvenligi-egitimi-iso-22000-nedir/

Bu Yazıya Tepki Ver